Laptopurile îi pot lăsa infertili pe bărbaţi

1 2 jpg jpeg

Cel mai nou studiu în domeniu, realizat de asociaţia americană „Fertility and Sterility“, vine cu o veste proastă pentru împătimiţii laptopurilor.

Nu pentru toţi, ci pentru o parte importantă din tabăra bărbaţilor. Potrivit oamenilor de ştiinţă, cei care obişnuiesc să-şi ţină laptopul în braţe, pe picioare sau în poală în timp ce-l folosesc trebuie să renunţe la acest obicei nesănătos.

Comoditatea îi poate lăsa fără urmaşi. De aceea, oamenii de ştiinţă recomandă să fie utilizat biroul pentru aşezarea laptopului, în caz contrar organele sexuale riscă să se supraîncălzească şi astfel să fie afectată calitatea spermei.

Studiul arată că indiferent că sunt folosite suporturi speciale pentru laptopuri, zonele intime masculine suferă din cauza temperaturii, care în numai 10 minute ajunge să fie extrem de ridicată.

Alte studii au demonstrat că este de ajuns ca temperatura scrotului să se ridice cu doar 1,8 grade peste limita normală ca să dăuneze spermei.

În urma ultimelor cercetări, după o oră de ţinut aproape de corp, laptopul poate încălzi testiculele, ajungând ca acestea să aibă cu 4 grade mai mult decât este normal.