Lângă un animal, un copil autist devine mai sociabil

1 2 jpg jpeg

Să-i iei un animal de companie copilului tău care suferă de autism ar putea fi cea mai înţeleaptă decizie, dacă luăm în considerare concluziile la care au ajuns cercetătorii francezi.

Autismul reprezint─â o tulburare a creierului, care se menifest─â prin incapacitatea de a comunica ┼či rela┼úiona normal cu cei din jur.

Dup─â ce au efectuat experimente ├«n acest sens, exper┼úii au observat c─â l├óng─â o pisic─â sau un c├óine, copiii auti┼čti ├«nva┼ú─â s─â fie mai sociabili ┼či ├«┼či descoper─â abilit─â┼úile care le fac pl─âcere.

Oamenii de ┼čtiin┼ú─â au descoperit c─â micu┼úii cu tulbur─âri de dezvoltare, care au avut ca partener de joac─â un animal de companie, au fost mai dispu┼či s─â ├«mpart─â juc─âriile lor ┼či cu al┼úii.

Lucru care nu s-a putut observa ├«n cazul auti┼čtilor f─âr─â un prieten cu blan─â.

Doctorul Marin Grandgeorge ┼či echipa sa de speciali┼čti, de la Centrul Spitalicesc Universitar pentru Cercet─âri din Brest, Fran┼úa, au efectuat studii pentru a afla cum influen┼úeaz─â un animal de companie comportamentului copiilor auti┼čti.

La experimente au participat 24 de copii. Unii dintre ei au primit câte un câine, o pisică sau un iepure, alţii au fost lăsaţi singuri, fără un prieten de joacă.

Rezultatele au ar─âtat c─â acei copii care au avut l├óng─â ei un animal de companie au fost mai dispu┼či s─â ├«mpart─â cu p─ârin┼úii sau cu al┼úi copii m├óncarea ┼či juc─âriile.

De asemenea, micu┼úii care s-au bucurat de aten┼úia unei pisici sau a unui c├óine ori iepure au avut capacitatea de a oferi ├«n┼úelegere celor care sunt tri┼čti sau sufer─â.

Rezultatele studiilor au fost publicate în revista americană PLoS ONE.