La ce sunt predispuse femeile care suferă de endometrioză

1 2 jpg jpeg

Aceştia susţin că riscul de afecţiune cardiacă este prezent atât la tinerele care suferă de endometrioză, cât şi la femeile mai în vârstă.

Endometrioza, problemă de sănătate care este des asociată cu infertilitatea, constă în dezvoltarea endometrului, a mucoasei care tapetează pereţii interni ai uterului, în cu totul altă parte decât la locul potrivit precum la nivelul ovarelor, a trompelor uterine, pe peretele abdominal intern, vezica urinară, intestin; uneori poate ajunge până la plămâni, măduva spinării şi chiar la creier.

În cadrul cercetării, realizate de specialiştii de la Spitalul de Femei din Boston, SUA, au fost analizate datele obţinute de la 116.430 de femei care au participat şi la studiul „Nurses' Health Study II“.

În urma numeroaselor investigaţii medicale, diagnosticul de endometrioză a fost pus la 11.903 voluntare la cercetare.

După 20 de ani în care a fost urmărită starea de sănătate a participantelor, cercetătorii au ajuns la concluzia că cele care sufereau de endometrioză aveau şi un risc mai ridicat de atac de cord.

„Este bine ca femeile care suferă de endometrioză să ştie că sunt predispuse şi altor afecţiuni, printre care atacul de cord. Astfel, ele pot lua din timp măsuri pentru a preveni un astfel de incident cardiac“, a precizat Fan Mu, autorul studiului şi cercetător la Spitalul de Femei din Boston, SUA.