Ketchup-ul, pericol pentru sănătatea ta? Uite câte E-uri conţine!

1 2 jpg jpeg

Supraproducţia şi oferta foarte variată a produselor alimentare îi obligă pe producători să facă tot posibilul pentru ca produsul lor să aibă succes. Astfel, produsele sunt conservate pe perioade lungi, se introduc coloranţi care fac ca aspectul să fie cât mai atractiv, vitamine produse pe cale artificială, dar şi aditivi alimentari cunoscuţi sub numele de E-uri. De cele mai multe ori, cumpărătorii nu sunt atenţi la etichete, astfel riscând să îşi pună sănătatea în pericol.

Citeşte şi:

5 aditivi alimentari pe care e bine să-i eviţi

VIDEO. Care sunt cele mai periculoase E-uri din hrana zilnică?

Aşa se întâmplă şi în cazul ketchup-ului. Un studiu realizat de către Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania ne dezvăluie că din cele 24 de tipuri de produse ketchup, 33,33% conţin 5 E-uri, 25% conţin 2 E-uri, 20,8 % conţin 4 E-uri, 8,33 %-7 E-uri şi 4,16 % conţin 9 E-uri.

Consumarea îndelugată sau improprie a acestor adaosuri sintetice poate duce la distrugerea sistemului imunitar, dar poate creşte ţşi riscul de apariţie a tumorilor maligne şi benigne.