Iubirea care bate la ochi. Campanie pentru victimele violenţei domestice

1 campanie avon jpg jpeg

În primele 9 luni ale acestui an, peste 6.000 de românce au obţinut un ordin de protecţie împotriva agresorilor, însă 30% dintre ele au fost încălcate şi sunt încălcate în fiecare an. Asociaţia Zi de Bine lansează campania „Iubirea care bate la ochi”. În cadrul campaniei,1.000 de femei, victime ale violenţei domestice, vor avea acces la MINERVA, un dispozitiv mascat într-o bijuterie, care le va ajuta să apeleze rapid la 112, dacă agresorul încalcă ordinul de protecţie.

Cei care doresc să se alăture campaniei, pot face o donaţie în valoare de 2 euro printr-un SMS cu textul SUS la numărul 8845.

Recunoscută deja pentruimplicarea în lupta  împotriva violenţei domestice, prin Campania Respectului, AVON România se alătură Asociaţiei Zi de BINE şi va dubla primele 15.000 de sms–uri strânse de la donatori, pe parcursul lunii Noiembrie.

„Prin Campania Respectului, ne-am luat angajamentul de a fi alături de femeile din România în momentele fericite, dar mai ales în momentele dificile. Într-un an în care abuzul este o prezenţă constantă pe agenda publică, ne dorim să dăm o voce puternică şi victimelor lui, iar alături de Asociaţia Zi de BINE facem un prim pas pentru a le ajuta să se simtă măcar puţin mai în siguranţă”,a declarat Ana Nicolae, Brand Communications and Advertising Manager AVON SEE.

„Dacă te bate, de ce stai?”,este întrebarea pe care o primesc miile de femei, victime ale violenţei domestice, iar răspunsul poate să prindă 1.000 de forme. Conform unui studiu realizat de United Nations Women, agresorii s-au folosit inclusiv de contextul pandemiei de Covid-19, exploatând incapacitatea femeilor de a cere ajutor sau de a scăpa de agresiune, femeile riscând să fie evacuate din casă, fără a avea un alt loc unde să meargă.

“La începutul relaţiei, femeia primeşte vorbe frumoase, iar pe degetul ei străluceşte bijuteria ce le  pecetluieşte iubirea. Apoi vorbele îşi pierd duioşia iar urmele iubirii se mută de pe deget, pe chipul femeii, care-şi pierde strălucirea de la o zi la alta. Destul! Aceste femei au îndurat destul! În noiembrie le încurajăm să obţinăun ordin de protecţie care să-i ţină la distanţă pe agresori! Şi în situaţia în care chiar şi cu acest ordin, agresorul îşi continuă prigoana, MINERVA va alerta instantaneu serviciul 112. Locul agresorului e la închisoare”,au declarat Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei Zi de Bine.

Suma necesară pentru această cauză este de 50.000 de euro, bani care vor fi investiţi în dezvoltarea celor 1.000 de dispozitive.

Partenerii Asociaţiei Zi de BINE în acest proiect sunt Centrul Filia, Asociaţia Anais şi Asociaţia Luthelo, ONG-uri cu experienţă în domeniul violenţei domestice.

Asociaţia Zi de Bine susţine cauza femeilor agresate, care sunt nevoite să înveţe să trăiască zilnic cu frica de a merge pe stradă şi face un apel către sărbătoriţii lunii noiembrie, pentru a-şi dona ziua de naştere, dar şi către toţi cei care doresc să se alăture luptei împotriva violenţei domestice. Cei care doresc să îşi doneze ziua de naştere, o pot face aici:

https://ziuata.galantom.ro/mystory/fundraising_pages/create?id_project=1049

Scopul Asociaţiei Zi de Bine este acela de a crea comunităţi, de a sprijini mii de oameni aflaţi în situaţii vulnerabile şi de a creanotorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociaţia va susţine câte un ONG în fiecare lunăa anului. Fiecare cauză selectată de Asociaţia Zide Bine se adresează unei comunităţişi se implementează cu ajutorul unui ONG local.

Mecanismul de funcţionare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunţa cauza susţinută şi se vor descrie nevoia şi beneficiarii.La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii şi vor fi invitaţi să vadă rezultatul implicării lor.

Dacă aveţi un proiect în care credeţi dar pentru care nu aţi găsit încă finanţare, îl puteţi înscrie pe www.zidebine.ro