Israelul a dezvoltat două medicamente promiţătoare în tratarea COVID-19. Rezultatele sunt remarcabile

1 shutterstock 1696245148 2 jpg jpeg

EXO-CD24 şi Allocetra au arătat rezultate încurajatoare în tratarea bolnavilor de COVID-19. În plus, medicii isrelieni se arată încrezători în folosirea lor şi în tratarea celor infectaţi cu noile tulpini ale coronavirusului.

Primele teste au arătat rezultate pozitive în lupta cu COVID-19. S-a constatat că medicamentul EXO-CD24 opreşte aşa-numita furtună de citokine care apare în formele severe ale bolii.

Potrivit informaţiilor oferite de Centrul Medical Sourasky din Tel Aviv, toţi cei 30 de pacienţi cu forme grave de COVID-19 şi-au ameliorat starea. Dintre ei, 29 s-au vindecat în cel mult trei zile de la administrare, cei mai mulţi dintre ei fiind externaţi în cel mult cinci zile.

Medicamentul se administrează prin inhalare, ajungând direct la plămâni, fără să aibă efecte adverse ca în cazul celor administrate injectabil sau oral.

În cazul medicamentului Allocetra, acesta acţionează prin reglarea răspunsului imunitar. Din cei 21 de pacienţi trataţi cu acest medicament, 19 au fost externaţi în mai puţin de şase zile, toţi având risc crescut de complicaţii (obezitate, boli cardiovasculare). Mai mult, tratamentul cu Allocetra ar fi eficient şi în cazul mutaţiilor coronavirusului.

Israelul mizează şi pe vaccinare în lupta contra COVID-19. În această ţară, aproape 45% din populaţie a fost vaccinată.

Pentru că însă nu se ştie cu exactitate cât durează imunitatea la vaccin şi ce tulpini noi vor mai apărea, tratamentele sunt esenţiale pentru combaterea bolii.