Învaţă un instrument muzical? Află cum îl ajută pe viitor

1 2 jpg jpeg

Un studiu recent ├«n domeniu sugereaz─â c─â p─ârin┼úii care ├«┼či ├«ndrum─â copiii spre un instrument muzical se pot bucura de pe urma beneficiilor aduse de lec┼úiile de muzic─â asupra creierului.

Oamenii de ┼čtiin┼ú─â au observat din experimentele efectuate c─â adul┼úii care au ├«nv─â┼úat ├«n copil─ârie s─â c├ónte la un instrument muzical reac┼úioneaz─â prompt la sunetele auzite.

Cu c├ót se practic─â mai mul┼úi ani un instrument muzical, cu at├ót viteza de reac┼úie ├«n ceea ce prive┼čte recep┼úionarea sunetelor este mai mare.

Cercetarea exper┼úilor de la ÔÇ×The Journal of NeuroscienceÔÇť a constat ├«n colectarea de informa┼úii provenite de la 44 de persoane, cu v├órste diferite, de 50 de ani, 60 de ani ┼či 70 de ani.

├Än cadrul experimentului, voluntarii au fost ruga┼úi s─â recep┼úioneze silaba ÔÇ×daÔÇť dintr-un discurs. ├Än acela┼či timp, cercet─âtorii au m─âsurat activitatea electric─â din regiunea creierului unde sunt procesate informa┼úiile de sunet - trunchiul cerebral auditiv.

Cu toate c─â niciunul dintre participan┼úii la studiu nu mai c├óntase la un instrument muzical de aproximativ 40 de ani, aceia care au luat lec┼úii de muzic─â ├«ntre 4 ┼či 14 ani au avut un timp de r─âspuns mai mic dec├ót la ceilal┼úi.