Învaţă un instrument muzical? Află cum îl ajută pe viitor

1 2 jpg jpeg

Un studiu recent în domeniu sugerează că părinţii care îşi îndrumă copiii spre un instrument muzical se pot bucura de pe urma beneficiilor aduse de lecţiile de muzică asupra creierului.

Oamenii de ştiinţă au observat din experimentele efectuate că adulţii care au învăţat în copilărie să cânte la un instrument muzical reacţionează prompt la sunetele auzite.

Cu cât se practică mai mulţi ani un instrument muzical, cu atât viteza de reacţie în ceea ce priveşte recepţionarea sunetelor este mai mare.

Cercetarea experţilor de la „The Journal of Neuroscience“ a constat în colectarea de informaţii provenite de la 44 de persoane, cu vârste diferite, de 50 de ani, 60 de ani şi 70 de ani.

În cadrul experimentului, voluntarii au fost rugaţi să recepţioneze silaba „da“ dintr-un discurs. În acelaşi timp, cercetătorii au măsurat activitatea electrică din regiunea creierului unde sunt procesate informaţiile de sunet - trunchiul cerebral auditiv.

Cu toate că niciunul dintre participanţii la studiu nu mai cântase la un instrument muzical de aproximativ 40 de ani, aceia care au luat lecţii de muzică între 4 şi 14 ani au avut un timp de răspuns mai mic decât la ceilalţi.