INTERVIU Cum erau mesele la români în urmă cu 100 de ani şi cum sunt acum

INTERVIU Cum erau mesele la români în urmă cu 100 de ani şi cum sunt acum: Masa pentru români a fost şi este un element de identitate fundamental
Citeste mai mult:
În cadrul studiului naţional realizat de brandul Delikat cu privire la importanţa meselor în familie, reporterii „Adevărul“ au stat de vorbă cu Sabina Ispas, folcloristă, membră a Academiei Române şi directoare a Institutului de Etnografie şi Folclor „Constantin Brăiloiu“, pentru a afla care erau obiceiurile strămoşilor noştri şi de ce este esenţial să ne adunăm cât mai des împreună cu cei dragi în jurul mesei.
„Adevărul“: Ce reprezintă masa în familie din perspectiva dumneavoastră, a specialistului?
Sabina Ispas: Masa este la bază un act ritual foarte important şi de aceea vom găsi la nivelul majorităţii etnice un regulament, un sistem care face parte din codul alimentar al respectivului grup etnic, care este de obicei una dintre mărcile identitare. Aşadar, se poate spune că masa este şi pentru români un element de identitate fundamental, asemeni unor alte componente care ţin de cultura materială sau spirituală.
Interviul complet îl găseşti AICI
Sursă foto: Descopera.ro