Întâmpini provocări legate de autism? Nu rata acest eveniment!

1 2 jpg jpeg

Caracteristice copiilor cu autism sunt problemele de comunicare şi limbaj, de socializare şi comportamentele repetitive, autostimulările şi interesele restrânse legate de persoane sau activităţi. Cu ajutorul terapiilor de recuperare, rezultatele apar chiar dacă uneori plăpând, iar alteori se văd după numai o lună de la începerea terapiei. De aceea, obiectul final, la Asociaţia pentru Intervenţie Terapeutică în Autism (AITA) nu este să facă din copiii cu autism genii, ci să-i facă pe copii din ce în ce mai puţin autişti, şi mai ales din ce în ce mai fericiţi. În aproape 9 ani de activitate am văzut mulţi copii zâmbind, multe familii fericite.

De ce International Autism Conference Bucharest – IACB 2017?

Conferinţa Internaţională Autism Bucureşti IACB 2017 este un eveniment dedicat în totalitate persoanelor care se confruntă cu autismul, aducând în discuţie terapiile care şi-au dovedit eficienţa îmbunătăţind în mod semnificativ viaţa persoanelor afectate de autism. Ideea acestui eveniment s-a născut din grija pentru micuţii afectaţi de autism, din pasiunea pentru profesia noastră, din convingerea că încet, dar sigur putem să creştem la maximum potenţialul copiilor şi să redăm familiilor o speranţă către o viaţă de familie mai bună.

Viaţa alături de o persoană cu autism este plină de provocări indiferent că eşti părinte, frate, soră, bunic, coleg de clasă, coleg de joacă, educator, profesor, terapeut, psiholog sau medic. Viaţa devine un pic diferită şi necesită un nivel diferit de înţelegere, de răbdare, de acceptare, iar pentru a ajusta nivelul aşteptărilor şi al pregătirii pentru o viaţă frumoasă şi valoroasă informaţiile sunt esenţiale.

Eşti aşteptat la IACB 2017 cu o listă impresionantă de lectori români şi din afara ţării.

Gina Davies a lucrat în Marea Britanie, în domeniul educaţiei speciale şi ca logoped peste 20 de ani în Anglia, atât în mediul clinic, cât şi în cel educaţional şi familial. Ea a reuşit să transforme logopedia într-o intervenţie care să aducă bucurie şi rezultate frumoase, susţinând familiile copiilor cu autism şi profesioniştii în domeniu.

În luna octombrie, vine la Bucureşti aducând informaţii noi, actuale despre tehnici şi procedee de a îmbunătăţi atenţia copiilor cu autism, astfel încât aceştia să poată participa cu mai mare succes la activităţile în care sunt incluşi şi, astfel să se poată adapta mai bine la viaţa şcolară şi socială.

Conferinţa Internaţională Autism Bucureşti IACB 2017 este un eveniment dedicat exclusiv persoanelor care sunt în contact cu autismul, fie că sunt părinţi, profesionişti în domeniu, studenţi, reprezentanţi ai ONG-urilor din domeniu sau susţinători ai persoanelor cu autism şi ai familiilor lor.

IACB va avea loc în Bucureşti, la Rin Grand Hotel, în perioada 27-29 octombrie şi are ca invitaţi lectori importanţi din România şi din Europa, din domeniul psihologiei, medicinei, părinţi ai copiilor cu autism, reprezentanţi ai ONG-urilor din toată ţara. Lista completă a lectorilor o găsiţi pe site-ul www.iacb.ro

2 png png 2 jpg jpeg