Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti: Expunerea în locuri publice aglomerate nu face decât să vulnerabilizeze copiii

1 inspectoratul scolar judetean jpg jpeg

Maria Ştefania Manea, Inspector Şcolar General Adjunct, a publicat o scrisoare către toţi părinţii şi aparţinătorii de copii, cu scopul de a atrage atenţia că închiderea şcolilor şi unităţilor de învăţământ nu înseamnă vacanţă şi petrecerea timpului liber în locuri publice aglomerate.

Stimaţi părinţi,

Vă adresăm rugămintea ca în perioada imediat următoare să supravegheaţi activitatea copiilor dumneavoastră, în sensul recomandărilor instituţiilor abilitate. Expunerea în locuri publice aglomerate nu face decât să vulnerabilizeze copiii şi implicit familiile dumneavoastră şi ale apropiaţilor. Pentru a gestiona corespunzător această situaţie de criză se impune o comunicare realizată exclusiv prin canalele oficiale ale instituţiilor statului, înţelegerea responsabilităţii individuale şi colective şi apelul la calm. Respectaţi măsurile de igienă, distanţa în locurile publice, instruiţi copiii cu privire la aceste norme şi explicaţi-le că de înţelegerea corectă şi punerea în aplicare a acestora depind depăşirea pragului de criză şi intrarea în normalitate. I.Ş.M.B. face apel la toate cadrele didactice din Municipiul Bucureşti să susţină efortul familiilor de protecţie şi gestionare a timpului petrecut acasă de copii, prin activităţi educaţionale online sau recomandări de emisiuni educaţionale televizate, suporturi de curs sau orice tip de comunicare asistată tehnologic. Vă rugăm să urmăriţi constant recomandările primite din partea M.E.C. şi a instituţiilor statului cu rol strategic în această perioadă de criză.

Vă mulţumim, rămânem aproape unii de ceilalţi!

Inspector Şcolar General Adjunct, Maria Ştefania Manea