Îngheţata, o plăcere ce poate afecta sănătatea

1 2 jpg jpeg

Un dulce ce are atât de multe sortimente şi preţuri diverse se pare că este preferat de aproape toată lumea. Ce nu se ştie însă este faptul că acest aliment, care la prima vedere este inofensiv, poate avea în componenţa sa mulţi coloranţi artificiali, chimicale, grăsimi şi arome cunoscute ca fiind neurotoxine (dăunătoare pentru creier şi pentru sistemul nervos).

Pe lângă acest aspect, îngheţata se găseşte la originea toxinelor difuzibile, pentru că ea este o mixtură de proteine cu un înalt grad de putrefacţie, fie că este un tip comercial, fie că este pregatită în casă. Astfel, substanţe care fermentează rapid, cum ar fi laptele, smântâna, fructele, care sunt componente principale la prepararea îngheţatei, se degradează imediat ce sunt congelate şi au efecte mai puţin plăcute atunci când se decongelează în stomac.

Citeşte şi:

Muşcatul din îngheţată poate provoca dureri de cap

Alegeţi îngheţata cu puţine calorii

Îngheţata poate fi, de asemenea, un aliment ce poate produce toxiinfecţie alimentară, având în vedere faptul că produsul poate recongelat şi poate conţine microorganisme. Din acest motiv este recomandat ca îngheţata să fie cât mai simplă, cum este cea cu lapte, ori pregătită în casă din ingrediente naturale.