Influenţa pandemiei în dezvoltarea catering-ului

1 influenta pandemiei in dezvoltarea catering ului jpg jpeg

Pandemia a afectat grav marea majoritate a afacerilor din Rom├ónia. Dar printre cele mai afectate au fost afacerile cu restaurante, cofet─ârii ┼či hoteluri.

├Än condi┼úiile restric┼úiilor impuse de Guvern pentru limitarea efectelor COVID-19, proprietarii acestor afaceri s-au v─âzut nevoi┼úi s─â se g├óndeasc─â la o nou─â strategie de atragere a clien┼úilor, deoarece ├«n lipsa lor ┼či a profitului, riscau s─â dea faliment.

Astfel, mul┼úi proprietari de restaurante ┼či-au dat seama c─â, dac─â clien┼úii nu pot s─â vin─â la ei, trebuie s─â mearg─â ei la clien┼úi. Cu alte cuvinte, trebuie s─â dezvolte linia de catering ┼či livrare la domiciliu.

Aceast─â variant─â a fost singura maniera ├«n care puteau limita efectele devastatoare ale coronavirusului ┼či preveni falimentul. 

Luarea unei asemenea decizii nu a fost u┼čoar─â, deoarece nu toate restaurantele erau obi┼čnuite cu sistemul de catering ┼či livrare la domiciliu, dar nu au avut ├«ncotro. Pentru ca afacerea ├«n care au investit timp ┼či bani s─â supravie┼úuiasc─â, au nevoi┼úi s─â schimbe pu┼úin cursul afacerii.

Orient├óndu-se c─âtre un model de afacere de livrare pentru a limita contactul cu oamenii, restaurantele ┼či cofet─âriile s-au str─âduit s─â r─âm├ón─â pe linia de plutire.

Dar, pentru a rămâne pe linia de plutire, a fost necesară găsirea celor mai potrivite soluţii pentru livrarea în cele mai bune condiţii a comenzilor.

Pentru ca o afacere să evolueze frumos, trebuie ţinut cont în permanenţă de nevoile clienţilor.

Este u┼čor de spus ÔÇť Ok, vom livra comenzi la domiciliuÔÇŁ. ├Äntrebarea care urmeaz─â este ÔÇťCum ┼či ├«n ce?ÔÇŁ Este esen┼úial ca persoana care face comand─â de diverse preparate s─â le primeasc─â ├«n stare perfect─â. Dac─â clientul este mul┼úumit de comanda primit─â ┼či de serviciile oferite, va comanda ┼či data viitoare. ├Än plus, va ┼či recomanda afacerea respectiv─â cunoscu┼úilor. 

Ca proprietar de restaurant sau cofet─ârie trebuie s─â dai dovad─â de responsabilitate, pruden┼ú─â ┼či respect fa┼ú─â de cei care aleg s─â comandate de la tine, demonstr├óndu-le c─â acestora c─â pot avea ├«ncredere ├«n ceea ce le oferi. 

├Än aceste condi┼úii, pe l├óng─â livrarea rapid─â a comenzilor, un rol foarte important ├«l are ┼či identificarea unor ambalaje alimentare de calitate, care s─â permit─â transportul ├«n stare perfect─â a preparatelor la domiciliul clientului. Ne referim aici la boluri pentru sup─â, t─âvi┼úe de diferite dimensiuni, caserole cu capace rabatabile, printre altele.

├Än sprijinul tuturor proprietarilor de restaurante, cofet─ârii ┼či hoteluri vine Eco Prod, firma rom├óneasc─â specializat─â ├«n produc┼úia ┼či distribu┼úia de ambalaje alimentare ┼či industriale.

Aceast─â firm─â are o experien┼ú─â ├«ndelungat─â ├«n v├ónzarea de utilaje ┼či echipamente de ambalare. Totodat─â, echipa sa ofer─â consultan┼ú─â ├«n vederea alegerii, instal─ârii ┼či instruirii, precum ┼či service ├«n garan┼úie ┼či post garan┼úie.

Restaurantele, cofet─âriile ┼či hotelurile care ┼či-au creat propriul sistem de livrare, pot apela cu ├«ncredere la aceast─â firm─â ├«n vederea achizi┼úion─ârii echipamentelor necesare distribu┼úiei de m├óncare. De asemenea, tot de aici pot achizi┼úiona un aparat de sigilat caserole, pentru a se asigura c─â m├óncarea nu se vars─â ├«n drum spre domiciliul clientului.

Dup─â cum se poate observa, pandemia a determinat ├«n special proprietarii de restaurante ┼či cofet─ârii s─â schimbe strategia de afaceri ┼či s─â se reorienteze pentru a supravie┼úui. Astfel, au contribuit la dezvoltarea catering-ului ┼či a serviciului de livrare la domiciliu.