Influenţa fructelor asupra dimensiunii creierului

1 2 jpg jpeg

Potrivit unui studiu f─âcut de cercet─âtorii americani, publicat ├«n revista ÔÇ×Nature Ecology & EvolutionÔÇŁ,prin descoperirea fructelor primatele au f─âcut un salt imens ├«n direc┼úia dezvolt─ârii creierului: ÔÇ×Mul┼úumit─â acestui lucru ne-am dezvoltat incredibil de mult volumul creierului", a declarat cercet─âtorul Alex Decasien de la Universitatea din New York ┼či co-autor al studiului. ÔÇ×Am f─âcut s─â explodeze aportul nutri┼úional din alimentele pe care le consum─âmÔÇŁ, a ad─âugat acesta.

Consumul de fructe a favorizat dezvoltarea cu 25% a creierului

La aceast─â concluzie au ajuns cercet─âtorii dup─â ce au analizat alimentele preferate de peste 100 de specii de primate. Fructele consumate au avut cel mai mare impact asupra dezvolt─ârii cerebrale, mai mult chiar ┼či dec├ót consumul de frunze. De┼či pe la mijlocul anilor '90 exista teoria conform c─âreia rela┼úiile sociale, complexe ├«n cazul primatelor, ar fi fost cele care ar fi contribuit la cre┼čterea ├«n volum a creierelor. Cercet─âtorul Alex Decasien nu neag─â teoria anilor '90, de┼či cercet─âtorii nu au g─âsit niciun indiciu p├ón─â acum care s─â ateste conexiunea dintre m─ârimea creierul primatelor studiate ┼či complexitatea rela┼úiei lor sociale.

El este sigur de faptul c─â introducerea fructelor ├«n diet─â a ├«nsemnat un aport exploziv de zah─âr ┼či de energie ├«n compara┼úie cu frunzele ┼či astfel a favorizat un mediu proprice dezvolt─ârii creierului.

ÔÇ×Creierul reprezint─â 2% din greutatea noastr─â total─â, ├«ns─â el absoarbe 25% din energia pe care o avemÔÇŁ, a ad─âugat cercet─âtorul.

Dezvoltarea creierului este primordială pentru supravieţuire.Vine cu un preţ destul de mare la nivel metabolic care are nevoie de un aport suficient de energie pentru a funcţiona în parametri optimi.

Afl─â care sunt cele mai s─ân─âtoase alimente pentru creier AICI

Plimbările în aer liber ajută creierul să combată demenţa

Analiz├ónd activitatea cerebral─â a omului, cercet─âtorii americani sus┼úin ┼či faptul c─â plimb─ârile ├«n ritm sus┼úinut de 3 ori pe s─âpt─âm├ón─â ajut─â centrul cerebral al memoriei, una din primele regiuni ale creierului afectate de maladia Alzheimer.

Exerci┼úiile fizice fiind un adev─ârat medicament pentru a-┼úi p─âstra mintea ├«n form─â ┼či a combate maladiile ce afecteaz─â sistemul nervos central.

ÔÇ×Majoritatea popula┼úiei este ├«nc─â extrem de sedentar─â ┼či este foarte greu s─â ├«i convingem pe oameni s─â fac─â mi┼čcare. Nu antren─âm persoanele mai ├«n v├órst─â s─â alerge la maraton. ├Äi convingem doar s─â se ridice ┼či s─â fac─â exerci┼úii moderate de c├óteva ori pe s─âpt─âm├ón─â, iar ├«mbun─ât─â┼úirile enorme, realizate ├«n curs de c├óteva luni, nu se vor l─âsa a┼čteptateÔÇŁ, a ad─âugat unul dintre cercet─âtori pe numele s─âu Kirk Erickson, ├«n timpul unei conferin┼úei pe acest─â tem─â de la Chicago, potrivit site-ului Daily Mail.

Chiar dac─â creierul se mic┼čoreaz─â odat─â cu v├órst─â, activitatea fizic─â constant─â, alimenta┼úia echilibrat─â ┼či orele de odihn─â sunt modalit─â┼úi prin care s─â aju┼úi la p─âstrarea vigilen┼úei activit─â┼úii cerebrale.