Îndulcitorii artificiali, mai nocivi decât crezi

Pot creşte riscul apariţiei obezităţii
Deşi în mod normal ai putea crede că un aliment care nu conţine kilojuli nu are cum să te îngrăşe, lucrurile nu stau chiar aşa. Dar ce este un kilojul? Este o unitate de măsurare a valorii energetice, o calorie fiind echivalentul a 4,18 kilojuli. În urma unui consum mare de kilojuli energia în plus va fi depozitată sub forma grăsimii. În urma unui studiu realizat în Canada s-a constatat că există o legătură între îndulcitorii artificiali şi acumularea de kilograme pe termen lung. Acest fapt creşte riscul apariţiei obezităţii, diabetului, tensiunii crescute şi bolilor de inimă.
Nu aduc beneficii corpului
În cadrul studiului au fost analizate diverse tipuri de îndulcitori, precum aspartamul, sucraloza şi chiar şi alternativa naturală – ştevia. Doctorul Ryan Zarychanski de la Universitatea din Manitoba a afirmat că nu crede în beneficiile pe care aceşti îndulcitori pretind să le aducă şi că în realitate nu ajută la menţinerea siluetei, ci mai degrabă la dobândirea kilogramelor în plus, dar şi la creşterea riscului cardiometabolic.
Citeşte mai multe pe această temă AICI