Incredibilele beneficii ale ceaiului de trandafir

Ceaiul se prepară din 5-6 petale pentru o ceaşcă de apă fierbinte sau dintr-un boboc sau doi de trandafiri la o cană de apă fierbinte. Se lasă la infuzat 5-10 minute, se îndulceşte cu miere când lichidul e mai rece.
Ajută la detoxificare
Consumul regulat şi pe o perioadă înelungată de ceai de trandafir ajută la eliminarea toxinelor din organism. Ceaiul acţionează la nivelul ficatului şi vezicii biliare şi activează mecanismele de detoxificare. Are efect diuretic şi ajută la eliminarea apei în exces acumulată în ţesuturi.
Te vitaminizează
Petalele de trandafiri – mai ales cele în stare proaspătă - au o concentraţie mare de vitamina C. Când sunt uscate, petalele pierd jumătate din cantitatea de vitamină C. Aceasta din urmă este vitală pentru sistemul imunitar, pentru sănătatea pielii şi a oaselor, având şi un excelent efect antioxidant. Ajută şi la absorbţia fierului.
Citeşte mai multe pe această temă AICI