Încă un motiv să te speli pe dinţi: te poate proteja de COVID-19

1 periaj jpg jpeg

Spălatul pe dinţi este un gest elementar de igienă orală. Dar ştiai că te poate ajuta să previi COVID-19? Cel puţin aşa susţine un expert britanic, care afirmă că în pasta de dinţi se află compuşi antimicrobieni prezenţi şi în gelurile hidroalcoolice pentru igienizarea mâinilor.

Martin Abby, profesor la Universitatea din Bristol, susţine că pasta de dinţi poate reduce particulele virale din gură ale noului coronavirus. „Pasta de dinţi conţine aceeaşi agenţi antimicrobieni pe care îi găsim şi în dezinfectaţii pentru mâini”, afirmă prof. Martin Abby citat de The Telegraph.

O altă veste bună este că acţiunea antimicrobiană a pastei de dinţi se menţine între trei şi cinci ore. Aşadar pasta de dinţi scădea încărcătura virală a noului coronavirus în salivă, ceea ce reduce riscul de infecţie. Totuşi, teoria profesorului trebuie să fie confirmată prin studii de specialitate.

Profesorul Martin Abby a încurajat populaţia să se spele pe dinţi şi din acest nou motiv. În scrisoarea sa deschisă publicată în „Jurnalul Dentar Britanic”, profesorul Addy se arăra surprins că spălatul pe dinţi nu se află printre măsurile de prevenire ale infecţiei cu noul coronavirus.

Specialistul recomandă spălatul pe dinţi de fiecare dată când ieşim din casă, din diverse motive: mers la cumpărături, la serviciu sau pentru a alerga. Periajul dentar trebuie să dureze două minute şi să se facă de cel puţin două ori pe zi.

Expertul încurajează populaţia să se spele pe dinţi mai des, dar fără a uita de igienizarea mâinilor şi de purtatul măştii.