În SUA, persoanele complet vaccinate se pot întâlni fără măşti, în anumite condiţii

1 masca jpg jpeg

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii a anunţat noi recomandări care se aplică persoanelor care au făcut ambele doze de vaccin împotriva noului coronavirus.

Persoanele complet vaccinate le pot face vizite fără a purta mască celor nevaccinate din afara familiei, dacă acestea fac parte din categorii de risc redus în caz de contaminare cu coronavirus, a anunţat Rochelle Walensky, directoarea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor citată de agerpres.ro. Totuşi, măştile trebuie purtate în afara locuinţei, potrivit recomandărilor CDC.

Aceste noi instrucţiuni au rolul de a le oferi ocazia cât mai multor americani vaccinaţi de a-şi relua activităţile şi viaţa normală.

Noul ghid menţionează şi că oamenii care au primit ambele doze de vaccin nu mai trebuie să intre în carantină sau să se testeze în situaţia în care intră în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus.

În cazul grupurilor în care unii sunt vaccinaţi, iar alţii, nu, primii se expun unor riscuri mai mici dacă aleg să nu poarte mască în spaţiile închise. Totuşi, ei pot fi purtători asimptomatici ai virusului şi îl pot transmite dacă în preajma lor se află oameni nevaccinaţi.

În SUA, au fost vaccinate complet în jur de 30 de milioane de persoane, adică 9,2% din populaţie. Aproape 58,9 milioane de adulţi, reprezentând 18% din populaţia ţării, au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19.