În România, sunt peste 740.00 de copii supraponderali

1 2 jpg jpeg

Studii recente arată că, în România, mai mult de 744.000 de copii sunt supraponderali sau obezi, şi că în majoritatea cazurilor de vină sunt părinţii.

Aceştia nu mai acordă atenţia cuvenită copiilor, nu-i mai îndrumă să facă mişcare şi nu le asigură o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată.

Cercetările în domeniu mai scot la iveală şi faptul că 80% din copiii care au ambii părinţi supraponderali au şase mari să devină şi ei supraponderali sau obezi.

Un motiv în plus pentru părinţii cu kilogramele în exces să supravegheze greutatea copiilor şi să le imprime ideea de a practica un sport.

În România există un program, Lest’s Jump!, care vine în sprijinul părinţilor cu copii, pentru a le oferi o educaţie corectă privind importanţa activităţii fizice şi a obiceiurilor alimentare sănătoase.

Programul este destinat grupelor de vârstă: 7 – 10 ani, 10 – 14 ani şi 14 – 18 ani. La şedinţele de antrenamente, de consiliere sau la workshop-urile de reţete şi sfaturi culinare pot participa atât copiii, cât şi părinţii.

Mai multe detalii pe site-ul www.letsjump.ro sau la telefon 0757.103.898.