În decembrie, poţi face gratis testul Babeş Papanicolau

1 2 jpg jpeg

Medicii specialişti sunt de părere că testul Babeş Papanicolau poate duce la o scădere a riscului de cancer de col cu 94%.

Cu toate acestea, statisticile în România arată că principala cauză de deces la femeile cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani o reprezintă cancerul de col uterin.

În continuare, România ocupă loc fruntaş în Europa în ceea ce priveşte incidenţa cancerului de col uterin.

Comparativ cu cifrele din domeniu la nivel mondial, în România incidenţa apariţiei acestui tip de cancer este de DOUĂ ori mai mare.

De aceea, Anadolu Medical Center şi Columna Medical Center au demarat o campanie de prevenţie a cancerului de col uterin în ţara noastră, proiect ce constă în gratuitate pe toată luna decembrie la testul Babeş-Papanicolau şi 50% reducere pentru setul de analize ce include: HPV plus Testul Papanicolau în mediu lichid.

Prof. Asoc. Dr. Fatih Güçer recomandă efectuarea acestei investigaţii o dată pe an, pentru a preveni infecţiile cu virusul HPV şi pentru evitarea complicaţiilor şi chiar a decesului.

Specialistul în obstretică şi ginecologie la Anadolu Medical Center din Istanbul atenţionează că, dacă la nivel mondial, la fiecare 2 minute, o femeie moare din cauza cancerului de col uterin, în România sunt diagnosctiate zilnic un număr de femei din care 6 mor.

Te poţi programa în luna decembrie să faci testul Papanicolau la numerele de telefon: 021.308.80.80 şi 0754.999.990.