În continuare, NU avem tratament specific pentru COVID-19

1 coronavirus jpg jpeg

Compania care produce medicamentul anti-HIV, folosit în mod experimental de medici pentru a trata infecţiile cu Noul Coronavirus, a anunţat că nu deţine dovezi ale eficenţei medicamentului contra COVID-19.

Luna trecută, ziarul chinez Changjiang Daily a scris că o echipă de cercetători condusă de profesorul Li Lanjuan de la Universitatea Zhejiang a descoperit că medicamentele Abidol şi Darunavir – un alt nume pentru Prezista – pot inhiba virusul.

Compania însă, susţine că nu există studii publicate, credibile, care să evalueze Prezista ca tratament pentru coronavirus, adăugând că face cercetări pentru a vedea dacă vreunul din medicamentele sale anti-virale, au vreun efect asupra Coronavirusului Nou.

In momentul de faţă nu exista tratament specific antiviral impotriva COVID+19. Tratamentul este simptomatic şi,  daca este cazul, de suport împotriva complicaţiilor.

Transmiterea foarte rapidă, chiar mai rapidă decât a virusului gripal a alimentat teoria ca Noul Coronavirus este fabricat în laborator ca armă biologică şi a fost scăpat de sub control.

La nivel mondial se fac eforturi pentru a realiya un vaccine pentru Noul Coronavirus.

Până astăzi, 16 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 168 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 168 de cetăţeni care au contractat virusul, 9 sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 3.708 teste. Dintre acestea, 3.540 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 7 unităţi sanitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Iaşi şi Constanţa.

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.