În 2014, mai multe operaţii pe cord la copii

1 2 jpg jpeg

Institutul de Chirurgie cardiovasculară din Târgu Mureş a emis un comunicat de presă, conform căruia, în cursul anului 2013, medicii chirurgi din cadrul unităţii au efectuat 232 de operaţii pe cord la copiii cu diverse malformaţii congenitale cardiace.

Din totalul de 232 de operaţii, 49 au reprezentat urgenţe, iar 31 dintre acestea au fost efectuate la nou-născuţi (0-28 de zile).

Ministerul Sănătăţii a demarat, tot în acest an Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, în colaborare cu clinica San Donato din Milano şi fundaţia Bambini Cardiopatici nel Mondo.

Scopul iniţiativei este de a creşte capacitatea operatorie în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice, prin formarea şi perfecţionarea medicilor care vor opera în Centrul de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „M.S. Curie“ Bucureşti, Institutul de Boli Cardiovasculare laşi şi Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara.

Cu acest prilej, în ianuarie 2014, doi doctori români, un chirurg şi un cardiolog, vor fi trimişi spre formare în Italia în cadrul Programului de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, iniţiat de Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu clinica San Donato şi fundaţia Bambini Cardiopatici nel Mondo.