Îi dai copilului dulciuri pe post de recompensă! Iată ce rişti!

1 2 jpg jpeg

Specialiştii sunt de părere că bazele mâncatului emoţinal sunt puse încă din copilărie, iar de multe ori ele apar ca urmare a unor greşeli pe care le fac părinţii.

Acestea sunt rezultatele unei cercetări recente în cadrul căreia a fost studiată legătura dintre oferirea dulciurilor pe post de recompensă şi mâncatul pe fond emoţional.

În cadrul studiului, cercetătorii americani au oferit posibilitatea mai multor copii cu vârsta cuprinsă între trei şi şase ani să aleagă jucăriile sau dulciurile atunci când erau stresaţi.

Ulterior, specialiştii i-au întrebat pe părinţi dacă obişnuiau să ofere dulciuri pe post de recompensă celor mici.

După ce au analizat comportamentul copiilor, specialiştii au ajuns la concluzia că la vârste mai mici aceştia aleg jucăriile atunci când se simt stresaţi, în timp ce cei cu vârsta între 4 şi 6 ani tind să opteze pentru dulciuri în astfel de momente.

„Folosirea frecventă a alimentelor pe post de recompensă poate duce la dezvoltarea unor obiceiuri care nu sunt neapărat sănătoase, printre care şi mâncatul pe fond emoţional. Părinţii trebuie să ţină cont şi de faptul că în ultimele decenii societatea s-a schimbat mult şi sunt tot mai intens promovate alimentele care nu sunt deloc sănătoase pentru cei mici“, au afirma cercetătorii care au participat la studiu.