Iată cum te fereşti de cancerul la sân!

1 2 jpg jpeg

Evitarea procedurilor medicale inutile, care se bazează pe radiaţii, şi refuzul de a mai inhala fum de ţigară pot duce la reducerea riscurilor de apariţie a cancerului mamar.

Institutul American de Medicină sugerează că femeile care fac modificări în stilul lor de viaţă sunt mai protejate de riscurile de a face cancer mamar. Molly A. Brewer, specialist în obstetrică - ginecologie oncologică, recomandă tuturor femeilor să facă exerciţii fizice şi să slăbească. Aceste două iniţiative fac parte din programul cu schimbări în stilul de viaţă, care contribuie la reducerea riscurilor de instalare a cancerului la sân.

De asemenea, Brewer le vorbeşte şi despre importanţa unei alimentaţii sănătoase.

„Cel mai greu lucru pe care trebuie să-l facă cineva este să-şi schimbe stilul de viaţă. Este mult mai uşor să iei o pastilă, decât să faci exerciţii fizice în fiecare dimineaţă“, a spus omul de ştiinţă american.

Molly A. Brewer speră că Institutul American de Medicină va putea găsi şi alte indicii legate de despre cum să fie evitat cancerul la sân.

Acesta subliniază impactul negativ pe care-l are o alimentaţie săracă în nutrienţii necesari şi riscul de instalare a cancerului mamar.