Iată cum poţi preveni obezitatea la copii

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii americani au descoperit că porţiile mai puţin consistente îi determină pe copii să consume mai multe fructe şi legume între mese. Per total, vor ingera şi alimente cu mai puţine calorii.

Descoperirea oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Park din Pennsylvania (SUA) îi va ajuta pe părinţi să adopte o strategie corectă în ceea ce priveşte alimentaţia copiilor.

Deciziile adulţilor sunt foarte importante pentru sănătatea celor mici. Cu cât le reduc porţiile, cu atât şcolarii au tendinţa să-şi satisfacă poftele consumând fructe şi legume. Un lucru foarte bun, dacă vrem să reducem rata obezităţii la copii.

Părinţii pot afla singuri care este cantitatea potrivită de mâncare de care au nevoie micuţii lor. Este de ajuns să verifice pachţelul pus pentru şcoală. Dacă a mai rămas mâncare în caserolă, este clar că îi pui mai multă mâncare de cât are nevoie.

O altă recomandare din partea experţilor este să discuţi cu copilul tău dacă vrea un sandviş sau două. El ştie mai bine câtă mâncare vrea să consume.

Jennifer Savage şi echipa sa de experţi au descoperit că dacă şcolarii au la pacheţel un meniu în care predomină produsele bogate în calorii, ei vor fi mai tentaţi să refuze alimentele sănătoase, precum fructele şi legumele.

Cu cât meniul este diversificat, dar în porţii mai mici şi mai sărace în calorii, cu atât copilul va avea o alimentaţie mai sănătoasă şi va fi mai ferit de obezitate.