Iată cum afli cât de proaspete sunt ouăle!

1 2 jpg jpeg

Dacă vreţi să folosiţi ouăle crude, de exemplu la prepararea unor prăjituri speciale pentru Paşte, specialiştii vă recomandă să aveţi grijă ca acestea să fie foarte proaspete. Prospeţimea ouălor se apreciază uşor prin introducerea lor într-un vas cu apă cu fundul plat.

Oul proaspăt de până la 4 zile adoptă o poziţie orizontală şi stă la fundul vasului. Cu cât oul este mai vechi, cu atât poziţia orizontală tinde să devină verticală, cu camera de aer în partea de sus.

Dacă oul e vechi de 7-8 zile, poziţia sa în apă este dată de unghiul de 20-25 de grade format de axul mare şi fundul vasului.

După 15 zile, unghiul devine de 45 de grade, iar la 21 de zile unghiul este mai mare de 75 de grade. Ouăle se păstrează cel mult 28 de zile în frigider, în ambalajul original, la temperatura de +4 grade Celsius.