Iată ce tip de alimentaţie te ajută să slăbeşti rapid!

1 2 jpg jpeg

Cercetarea, la care au participat aproximativ 6.000 de persoane, a arătat că înlocuirea produselor din carne şi a celor procesate cu unele pe bază de legume şi fructe reduce riscul de deces timpuriu cauzat de afecţiuni cardiace şi ajută şi la menţinerea greutăţii corporale pe termen mai lung.

Specialiştii susţin că nu este suficientă înlocuirea mâncărurilor cu carne cu cele pe bază de legume/fructe, ci cu unele care sunt cu adevărat nutritive.

În paralel, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii au realizat un studiu la care au participat 125.000 de persoane, iar datele obţinute au arătat că regimul alimentar vegetarian, în special cel bogat în legume, cereale integrale şi fructe, te ajută să slăbeşti mai rapid decât alte diete cunoscute.

„O alimentaţie vegetariană care este bogată în produse hrănitoare şi care să acopere grupe variate de alimente nu doar că ajută la menţinerea unei greutăţi corporale optime, ci aduce şi numeroase beneficii stării de sănătate. Conceputul ce trebuie aplicat mai este cunoscut şi sub numele de volumetrie, mai exact să mâncăm mai puţin, dar să ne simţim sătuli pentru o perioadă mai lungă de timp“, spun cercetătorii de la Universitatea Harvard.

Printre alimentele care menţin pentru mai mult timp senzaţia de saţietate se numără şi cele care nu au un conţinut caloric mare, de unde şi pierderea mai rapidă în greutate.