Iată ce băutură aduce beneficii în caz de hipertensiune!

1 2 jpg jpeg

Mai exact, rezultatele studiului au arătat că un consum de doar 60 ml de suc de cireşe poate scădea în medie cu 7% valoarea tensiunii arteriale, la doar trei ore după ce a fost băut sucul.

La studiul, publicat în Jurnalul Medical de Nutriţie Clinică, au participat 15 voluntari care prezentau simptomele timpurii ale tensiunii arteriale mărite.

Dintre aceştia, o parte au băut zilnic 60 de ml de suc concentrat de cireşe (pe care l-au diluat în 100 ml de apă), în timp ce ceilalţi au consumat o băutură placebo.

După ce le-au analizat din nou starea de sănătate, specialiştii au observat că valorile tensiunii arteriale s-au redus mai mult în cazul participanţilor care au băut suc de cireşe.

„Sucul de cireşe poate avea efecte pozitive asupra tensiunii arteriale datorită acizilor fenolici pe care îi conţine. Aceşti compuşi pot avea acţiune similară cu cea a medicamentelor pe care medicii le indică pentru scăderea tensiunii arteriale“, a afirmat Karen Keane, cercetător în cadrul Institutului „Cherry Marketing“ din SUA.

Oamenii de ştiinţă recomandă în acest scop nu doar sucul concentrat de cireşe, ci şi includerea fructelor pe cât de des posibil în alimentaţia zilnică.