Iată ce ajută la prevenirea diabetului zaharat!

1 2 jpg jpeg

La aceste concluzii au ajuns specialiştii după ce au analizat starea de sănătate a 2.300 de persoane care sufereau de prediabet din mai multe ţări.

Pe parcursul studiului, voluntarii au urmat tip de opt săptămâni o dietă ce cumula 800 de calorii, pe bază doar de supe şi de milkshake-uri. De asemenea, în tot aceste interval de timp participanţii au făcut mişcare moderat, indiferent de forma pe care au practicat-o.

La finalul cercetării, mare parte dintre voluntari au reuşit să slăbească în medie 8-10 kilograme, ceea ce a dus şi la reducerea indicelui de masă corporală.

După ce a fost din nou evaluată starea de sănătate a participanţilor, cercetătorii au observat că pierderea de kilograme a scăzut şi riscul de dezvoltare a diabetului zaharat.

Descoperirea este cu atât mai importantă cu cât numărul cazurilor de diabet zaharat a crescut destul de mult în ultimii ani, susţin specialiştii.

„Rezultatele pe care le-am obţinut în urma cercetărilor sunt mai mult decât utile, mai ales că medicii pot face de acum recomandări pe această tema privind prevenţia diabetului zaharat. Explicaţia este una simplă: reducerea nivelului de grăsimi din zona pancreasului face ca producţia de insulină să revină la cote normale, ceea ce scade şi riscul de apariţie a diabetului zaharat“, au precizat cercetătorii de la Universitatea Newcastle din Marea Britanie.