Iat─â ce ajut─â la prevenirea diabetului zaharat!

1 2 jpg jpeg

La aceste concluzii au ajuns speciali┼čtii dup─â ce au analizat starea de s─ân─âtate a 2.300 de persoane care sufereau de prediabet din mai multe ┼ú─âri.

Pe parcursul studiului, voluntarii au urmat tip de opt s─âpt─âm├óni o diet─â ce cumula 800 de calorii, pe baz─â doar de supe ┼či de milkshake-uri. De asemenea, ├«n tot aceste interval de timp participan┼úii au f─âcut mi┼čcare moderat, indiferent de forma pe care au practicat-o.

La finalul cercet─ârii, mare parte dintre voluntari au reu┼čit s─â sl─âbeasc─â ├«n medie 8-10 kilograme, ceea ce a dus ┼či la reducerea indicelui de mas─â corporal─â.

Dup─â ce a fost din nou evaluat─â starea de s─ân─âtate a participan┼úilor, cercet─âtorii au observat c─â pierderea de kilograme a sc─âzut ┼či riscul de dezvoltare a diabetului zaharat.

Descoperirea este cu at├ót mai important─â cu c├ót num─ârul cazurilor de diabet zaharat a crescut destul de mult ├«n ultimii ani, sus┼úin speciali┼čtii.

ÔÇ×Rezultatele pe care le-am ob┼úinut ├«n urma cercet─ârilor sunt mai mult dec├ót utile, mai ales c─â medicii pot face de acum recomand─âri pe aceast─â tema privind preven┼úia diabetului zaharat. Explica┼úia este una simpl─â: reducerea nivelului de gr─âsimi din zona pancreasului face ca produc┼úia de insulin─â s─â revin─â la cote normale, ceea ce scade ┼či riscul de apari┼úie a diabetului zaharatÔÇť, au precizat cercet─âtorii de la Universitatea Newcastle din Marea Britanie.