Iată ce ajută la menţinerea sănătăţii creierului!

1 2 jpg jpeg

Mai exact, ei susţin că meditaţia şi exerciţiile de yoga sunt la fel de eficiente ca şi rezolvarea de rebusuri când vine vorba de păstrarea memoriei.

Spre deosebire de rebusuri, tehnicile de yoga pot ajuta şi la prevenirea declinului cogntiv, respectiv a afecţiunii Alzheimer. Specialiştii mai adaugă că persoanele care practică des meditaţia şi exerciţiile de yoga au şi un risc mai mic de a avea stări depresive sau de anxietate.

Pe parcursul studiului, o parte dintre voluntari au rezolvat în fiecare zi, timp de o oră, rebusuri şi cuvinte încrucişate, în timp ce ceilalţi au practicat diferite tehnici de meditaţie şi de yoga.

După ce le-au verificat memoria ani mai târziu, cercetătorii de la Universitatea Adelaide (Australia) au ajuns la concluzia că participanţii din cel de-al doilea grup, anume cei care au meditat şi care au practicat yoga de-a lungul timpului, au obţinut rezultate mai bune la testele de memorie, spre deosebire de cei ceilalţi.

„Pe lângă faptul că poate fi practică acasă şi nu prespune costuri suplimentare, yoga aduce beneficii atât sănătăţii fizice, cât şi celei psihice. Nu numai că ne ajută să ne menţine creierul tânăr pentru mai mult timp, ci şi procesul de îmbătrânire poate să fie încetinit“, a precizat Harris Eyre, cercetător şef în cadrul Universităţii Adelaide.