Iată care sunt cele mai periculoase combinaţii între medicamente şi alimente

2 jpg jpeg

Pentru ca medicamentele să fie cât mai eficiente şi pentru a avea cât mai puţine efecte adverse, este important să fie administrate sub atenta supraveghere a unui medic.

Medicamente înainte sau în timpul mesei?

Specialiştii susţin că una dintre greşelile frecvente pe care le fac părinţii, mai ales cei care le dau copiilor medicamente fără sfatul medicului, constă în administrarea incorectă a acestora. Unele medicamente trebuie luate înainte de masă, iar altele în timpul mesei. Spre exemplu, cele antiinflamatoare se administreză în timpul mesei pentru a reduce apariţia durerilor de stomac. Unele antitermice, precum paracetamolul, se administrează cu 30 de minute înainte de masă pentru că altfel alimentele din stomac pot împiedica trecerea medicamentului în sânge.

De exemplu, tratamentul pentru boala de reflux trebuie administrat pe stomacul gol, dimineaţa, pentru a avea timp să scadă aciditatea înainte de a introduce în stomac alimentele. În caz contrar, medicamentul nu-şi face efectul.

Laptele nu merge cu antibioticele

Laptele sau iaurtul diminuează efectul multor medicamente, în special al celor care conţin antibiotice. Copilul care se află sub tratament nu ar trebui să bea lapte înainte de administrarea medicamentului şi nici jumătate de oră după. Există riscul ca eficienţa medicamentului să scadă foarte mult şi astfel afecţiunea să avanseze, susţin medicii.

Citeşte mai multe pe această temă AICI