Iată care sunt ceaiurile care îmbunătăţesc memoria!

1 2 jpg jpeg

Compuşii din ceaiul de mentă sunt cei care ajută la îmbunătăţirea procesului de memorie pe termen lung. De asemenea, mirosul de rozmarin s-a dovedit a fi o altă soluţie naturală ce ne ajută nu numai să ne amintim mai uşor lucrurile uitate, ci care ne poate face să reţinem cu uşurinţă mai multe detalii.

În schimb, cercetătorii sunt de părere că ceaiul de muşeţel poate să încetinească procesul de memorare şi chiar şi viteza de reacţie a persoanei.

Din aceste motive este indicat ca remediul să fie consumat seara, înainte de culcare, şi nu pe parcursul zilei. La studiul, realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Northumbria din Marea Britanie, au participat 180 de persoane.

Iniţial, voluntarii au fost împărţiţi în trei grupuri: o parte dintre ei au primit ceai de mentă, alţii ceai de muşeţel, iar cei din urmă doar apă fierbinte.

Înainte de a consuma aceste băuturi voluntarii au completat chestionare privind starea de spirit, ca mai apoi să fie supuşi mai multor teste de memorie.

Astfel, specialiştii au observat că ceaiul de mentă a adus cele mai multe beneficii participanţilor, ei fiind cei care au obţinut cele mai bune rezultate la testele de memorie.

„Este interesant să descoperim că ceaiurile pot avea efecte diferite atât asupra stării de spirit, cât şi a funcţiilor cognitive. În timp ce ceaiul de muşeţel ne ajută să ne calmăm, cel de mentă are efect de înviorare asupra memorie şi a vitezei de reacţie“, a precizat Mark Moss, cercetător în cadrul Universităţii din Northumbria.