Hrana gravidei poate afecta grav creierul copilului

1 2 jpg jpeg

O dietă bogată în grăsimi, în care se regăsesc adesea produsele de tip fast-food şi alimentele supranumite bombe calorice, afectează atât femeia însărcinată, cât şi viitorul copil.

Femeia va acumula kilograme în exces şi va fi supusă unor complicaţii pentru sănătate, iar fătul, printre alte efecte negative, va suferi din pricina dezvoltării necorespunzătoare a creierului, atrag atenţia experţii americani.

După ce au efectuat studii în domeniu, pe animale de laborator, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că dieta bogată în grăsimi adoptată de mamă poate altera creierul copilului.

În afară de faptul că grăsimile afectează dezvoltarea activităţii cerebrale, acestea au dovedit că au legătură şi cu predispoziţia spre obezitate, mai târziu în timpul vieţii, se arată în studiile efectuate pe cobai.

Mai poţi citi pe aceeaşi temă:

Foarte posibil ca efectele negative să fie la fel de importante şi în cazul oamenilor, dar sunt necesare studii suplimentare pentru confirmarea lor.

Echipa de la Şcoala de Medicină din Yale, SUA, a arătat cum grăsimile au modificat structura cerebrală a cobailor din experiment.

Specialiştii consideră că acest fenomen este responsabil şi de faptul că părinţii obezi transmit mai departe riscul ca cei mici să sufere de aceeaşi afecţiune.