Horoscopul sănătăţii pentru anul 2012

1 2 jpg jpeg

Berbec 21.03-21.04

Până pe 3 iunie, risc de accidente

La capitolul sănătate, ai putea fi destul de greu încercat în perioada 23 ianuarie - 13 aprilie, odată cu retrogradarea lui Marte în Fecioară.

Pot apărea stări febrile, inflamaţii sau chiar infecţii cu manifestare bruscă, galopantă.

Totul se leagă de stresul profesional şi de goana ta după a avea mai mult. De aceea, dacă te concentrezi exclusiv pe evoluţia materială, neglijând alte aspecte ale vieţii tale, ţi se va da practic un răgaz astral să meditezi în izolare, departe de responsabilităţile obişnuite.

E ca şi cum ţi s-ar lua ,,boii de la bicicletă” ca să ai timp să vezi că sunt şi lucruri cu mult mai importante pe care, în goana ta, nu le-ai observat. Iar trecerea definitivă a lui Neptun în Peşti din 4 februarie te va apropia de Dumnezeu, dacă e nevoie, în mod forţat.

Starea ta generală de bine va depinde de măsura în care vei fi dispus să cedezi controlul şi să accepţi că, deasupra ta, există o forţă divină pe care nu o mai poţi ignora.

Se impune o atenţionare specială de la începutul anului până pe 3 iunie legată de riscul unor accidente cu obiecte ascuţite şi cu impact la sol (căzături pe stradă, într-o groapă, alunecări din neatenţie, pe o coajă de banană, dezechilibrarea de pe o scară, de pe un scaun etc.).

S-a născut în zodia Berbec: Luana Ibacka (12 aprilie)

Taur 22.04-21.05

Lipsă de calciu şi insomnii

Până pe 5 octombrie, ai în continuare probleme care nu sunt noi. Dieta corectă, echilibrul alimentar şi hidrolitic sunt garanţia stării tale de bine. Există riscul unor insuficienţe, al blocajelor de funcţionare la nivelul celulelor, al ţesuturilor sau al aparatelor.

Calciul este un element pe care s-ar putea să fi nevoie să îl suplimentezi, mai ales că oasele şi articulaţiile sunt principalele segmente care scârţâie.

Tot până în toamnă, fenomenele de degenerare sau de depunere (nisip, pietre la rinichi, îngroşarea vaselor de sânge etc.) pot provoca derapaje de funcţionare a organismului. În primăvară, Uranus din Berbec ţi-ar putea aduce nelinişte, insomnii, hiperexcitabilitate, nu suferinţe propriu-zise, ci mai mult o frică de boală.

În toiul verii, mai ales între 3 iulie şi 23 august, cu Marte în Balanţă peste Saturn, se poate pune problema unor intervenţii (poate chiar chirurgicale), medicii vizaţi fiind urologii, neurologii, neurochirurgii, gastroenterologii şi stomatologii. Din octombrie încolo, un stil de viaţă sănătos te fereşte de pericole medicale.

S-a născut în zodia Taur: Carmen Brumă (9 mai)

Gemeni 22.05-21.06

Lasă-i pe ceilalţi să-şi trăiască experienţele!

Principalele motive de suferinţă pentru tine, până pe 11 iunie, sunt de fapt supărările altora. Te preocupă soarta celor din jur şi te simţi pe alocuri neputincios că nu poţi interveni.

Lecţia pentru tine este să laşi pe fiecare să trăiască experienţele de care are nevoie şi să nu te erijezi în salvatorul omenirii! Dacă nu te împaci cu tine şi nu accepţi starea de fapt, atunci pot să apară probleme la nivelul gâtului, nasului, urechilor, corzilor vocale, ficatului sau bilei.

Între 23 august şi 7 octombrie, Marte în Scorpion avertizează asupra riscului de accident la locul de muncă şi asupra pericolelor ce ţi se trag dinspre sursele de apă, mai ales dacă eşti expus la un mediu de lucru care comportă transport pe apă, lucrul cu lichidele sau umiditate excesivă.

Din 5 octombrie, Saturn în Casa Bolilor are tendinţa de a induce disfuncţii la nivel de aparat reproducător. Libidoul poate fi înlocuit prin abandonul în muncă. Reprimarea funcţiei sexuale (sau abuzul) va duce mai ales la probleme cu ovarele, respectiv prostata şi testiculele. De asemenea, funcţia de excreţie poate fi îngreunată de acumularea de toxine în corp, colonul fiind suprasolicitat.

Rac 22.06-22.07

Te poţi lăsa copleşit de suferinţele celorlalţi

Până la începutul toamnei poţi avea parte de o ameliorare generală a stării de sănătate. Mai ales dacă ajungi pe o linie profesională de unde nu te mai simţi nesigur, riscurile medicale te ocolesc.

Sensibilitatea organismului creşte din august încolo, când Jupiter în Gemeni îţi poate aduce perioade de izolare, de introspecţie, de apatie şi de scădere a imunităţii.

Devii mai predispus la răceli şi gripe, la afecţiuni respiratorii, reumatismale, la probleme cu braţele. Problemele nu se declanşează oricum, ci dacă te laşi afectat de suferinţele celor din jur.

Din moment ce eşti atât de receptiv la energiile negative, te poţi lăsa copleşit de necazurile altora. Până în octombrie, s-ar putea să fii tu sprijin pentru alţii, să-i ajuţi să treacă peste suferinţe şi greutăţi.

Din cel care oblojeşte rănile altora ai grijă să nu devii chiar tu pacient! Perioada 7 octombrie – 17 noiembrie, asociată unei efervescenţe profesionale aparte, îţi aduce destul stres şi te predispune la grabă.

De aceea, fereşte-te de sursele de foc, apă fierbinte sau metale încinse (risc de ardere, opărire).

Leu 23.07-22.08

Leii încearcă terapiile alternative

Prezenţa lui Pluto pe segmentul sănătăţii atrage atenţia asupra terapiilor alternative care, în cazul tău, funcţionează anul acesta de minune. De asemenea, contactul cu natura şi mişcarea sunt cheile unei sănătăţi de fier.

Posibilele afecţiuni medicale sunt legate de stresul profesional, de lipsa de odihnă pe fondul epuizării fizice şi psihice. De aceea, dereglarea metabolismului poate conduce la alte efecte secundare.

Printre cele mai grave, în cazul în care chiar ignori avertismentele, se poate număra proliferarea nesănătoasă a unor celule, cu risc de dezvoltare a unor formaţiuni chistice sau tumorale.

Dar dacă îţi asculţi corpul şi îl respecţi, măsurile profilactice îţi vor asigura liniştea. Riscuri majore pot apărea tot din cauza suprasolicitării, din a doua jumătate a lunii noiembrie şi până la Crăciun.

Atunci, ficatul şi circulaţia sângelui se pot deregla şi se pot impune investigaţii medicale. E posibil să se înregistreze valori peste limite ale colesterolului şi un dezechilibru al raportului dintre leucocite şi hematii.

Fecioară 23.08-21.09

Energie, energie până la vară!

Tu ai parte de o energie debordantă mai ales până pe 3 iulie, cu Marte în zodia ta. Această energie, desigur, se cere consumată, pentru că altfel vei funcţiona ca un cazan sub presiune, care dă pe dinafară.

În cazul nefericit în care nu te mişti suficient, te abandonezi unei vieţi sedentare, îţi reprimi anumite părţi din tine (inclusiv sexualitatea), atunci pot apărea probleme de sănătate la nivelul abdomenului (ficat, bilă, pancreas, splină, intestine).

Temerile şi frământările tale, mai ales lipsa de iniţiativă şi de încredere în forţele proprii, te macină. Orice tulburare digestivă este pentru tine un semn că îţi controlezi o parte din tine pe care de fapt ar trebui să o exprimi.

Alte surse de indispoziţie pentru tine nu au neapărat anul acesta cauze interne. Cât Saturn stă în Balanţă, până pe 5 octombrie, problemele medicale au pe fundal insecuritatea financiară şi grijile inutile legate de bani.

De pe 5 octombrie încolo, supărările pot veni din relaţiile dizarmonice cu fraţii, surorile, unchii, mătuşile, verii sau vecinii.

Balanţă 22.09-22.10

Sensibilitate la medicamente

Până pe 5 octombrie, prezenţa lui Saturn în zodia ta îţi dă stări fluctuante, cu predispoziţii depresive, din cauza tentaţiei de a vedea jumătatea goală a paharului. Aşadar, tu singur eşti sursa nefericirii tale.

De fapt, cel mai mult suferi de ipohondrie, aşa că multe probleme sunt imaginare. Ele sunt întreţinute până pe 3 iulie şi de prezenţa lui Marte în Fecioară, care te face să-ţi reprimi emoţiile negative. Mânia neexprimată este nocivă pentru sistemul nervos, dar şi pentru cel circulator.

Inflamaţiile şi infecţiile pot atinge zona capului (stomatologii s-ar putea să aibă de lucru cu tine) sau a abdomenului.

Din februarie încolo, Neptun în Peşti atrage atenţia tot anul asupra sensibilităţii tale la medicamente, cu risc de intoxicaţie (la medicamente, dar şi alimente), de alergii la anumiţi compuşi.

Scorpion 23.10-21.11

Fugă de lume şi de realitate

Uranus din Berbec stă la pândă tot anul şi poate declanşa boli sub formă acută, de criză, cu evoluţie extrem de rapidă. Până pe 5 octombrie, cu Saturn în casa încercărilor grele, cauza acestor ieşiri la suprafaţă a unor deficienţe este de natură emoţională sau nervoasă. Încă trei sferturi din acest an ai acelaşi consum interior fantastic prezent de vreo doi ani încoace.

Parcă reuşeşti cu greu să te aduni, sunt situaţii care îţi scapă, elemente între care nu găseşti nicio legătură, iar asta te înnebuneşte. Stările de luciditate alternează cu perioadele de alienare, de fugă de lume şi de realitate.

Te afli în plin proces de redefinire a relaţiei cu Dumnezeu şi abia când vei reuşi să accepţi că lucrurile se întâmplă cu un scop, când nu vei mai încerca să-ţi explici totul, o să poţi să-ţi linişteşti mintea.

Din 5 octombrie, Saturn în zodia ta îţi scade vitalitatea şi te sensibilizează mai ales la afecţiuni de tip ,,hipo” şi la probleme la nivel genital, glandular, digestiv şi excretor.

Săgetător 22.11-20.12

Semne de revigorare la începutul anului

Prima jumătate a anului se anunţă excelentă pentru ameliorarea unor afecţiuni mai vechi. Ficatul dă semne de revigorare, cu condiţia menţinerii unui stil de viaţă sănătos şi a unei diete corespunzătoare.

Odihna, mişcarea şi lipsa abuzurilor sunt suficiente pentru a menţine organismul în stare de echilibru. Problemele apar din luna august, când planetele încep să păşească în Scorpion, în casa încercărilor grele.

Apare riscul de cronicizare a unor boli care până acum aveau doar manifestări sporadice. Între 23 august şi 7 octombrie, cu Marte în Scorpion, există un risc crescut de contractare a unor boli cu transmitere sexuală!

Din toamnă, nu strică deloc un consult la specialist sau măcar o vizită periodică la medicul de familie! Întregul aparat genital, atât la femei, cât şi la bărbaţi, devine ţinta unor infecţii sau chisturi, care pot necesita intervenţii chirurgicale.

De asemenea, metabolismul se îngreunează, iar colonul s-ar putea să îi supere mai ales pe cei aflaţi la o anumită vârstă.

Capricorn 21.12-19.01

Din toamnă, risc de infecţii

Până la începutul toamnei, stările de cădere energetică şi psihică, predispoziţiile depresive şi crizele de melancolie, de izolare sunt cele mai mari preocupări ale tale. Şi nu doar ale tale, ci şi ale celorlalţi, pentru că cei din jur încearcă să-ţi întindă o mână de ajutor. Dar nimeni nu poate face ceva pentru tine atâta timp cât nu vrei să te ajuţi singur.

Şi chiar ai nevoie să îţi explorezi subconştientul, să revezi episoade din trecut, să înţelegi de unde ţi se trag anumite traume, pentru a putea să îţi regăseşti elanul şi vitalitatea.

Marea ta provocare este să te accepţi pe tine şi să îţi vezi măreţia şi frumuseţea pe care ţi le negi. Din toamnă, treci pragul introspecţiilor devoratoare.

Între 7 octombrie şi 17 noiembrie, cu Marte în Săgetător, atenţie la riscul de infecţii şi la intoxicaţii, la durerile de cap şi de dinţi, dar şi la tulburările respiratorii!

Vărsător 20.01-18.02

Probleme cu articulaţiile

Sănătatea nu este anul acesta o sursă de îngrijorare pentru Vărsători. Dimpotrivă, eşti în formă maximă, ai forţă şi energie să îţi pui ideile în practică. Cel mult, problemele pot apărea dacă uiţi să ai grijă de tine, dacă stilul de viaţă devine distructiv, cu haos în program şi lipsă de odihnă.

Singura perioadă care merită atenţia este de pe 17 noiembrie până la Crăciun. Dacă uiţi să îţi dai câte un răgaz binemeritat, în acea perioadă s-ar putea să fii forţat de împrejurări să stai cuminte acasă ori, mai rău, la spital. Oasele şi articulaţiile au atunci cea mai mare nevoie de atenţie, cu risc de producere a unor accidente soldate cu fracturi, luxaţii sau cu entorse.

Este esenţial pentru tine să alternezi perioadele de efort susţinut cu câteva zile de detaşare. Altfel, eşti tentat să dai înainte până la uzura maximă şi să ai nevoie de revizie pentru reparaţii capitale.

Iar lovitura de graţie e posibil să apară chiar înainte de Sărbătorile de Iarnă şi să te simţi legat de mâini şi de picioare. Mai bine ia-ţi din timp dozele de regenerare, ca să nu te condamni singur la o vacanţă forţată.

Peşti 19.02-20.03

Problemele cu prietenii îţi dau o stare de rău

Luna ianuarie este singura din an care poate ridica probleme deosebite. Ele sunt mai degrabă de natură psihică decât fizică sau fiziologică şi pot îmbrăca forma unor psihoze, fobii, tulburări de personalitate.

Din februarie încolo, Saturn, care guvernează casa încercărilor dure, se află în Balanţă şi poate induce până pe 5 octombrie afecţiuni renale (sunt favorizate depunerile de nisip şi pietre), dureri în zona lombară, sensibilitate a nervului sciatic, infecţii urinare.

Dar aceste neplăceri sunt de fapt atenţionări legate de anumite dezechilibre din viaţa ta şi nu sunt predispoziţii propriu-zise la boală. De pildă, problemele relaţio­nale pot foarte bine să aibă ecou la nivelul acestor puncte medicale.

Din 5 octombrie, Saturn se mută în Scorpion şi trimite avertismente că ceva e în neregulă.

S-a născut în zodia Vărsător: Adriana Nicolae (8 martie)