Homeopatia asistată de o înaltă tehnologie

Abordarea homeopatică o integrează şi completează pe cea clasică. Astfel, homeopatia a intrat cu drepturi depline în arsenalul terapeutic al medicului şi al farmacistului.
Homeopatia este o metodă terapeutică (Atentie: nu o medicină = nu există medicină homeopată: Medicina este numai una, se învaţă la Facultatea de Medicină, iar absolvenţii se numesc medici) care se face din ce în mai remarcată în rândul medicilor şi al pacienţilor. Homeopatia are specificitate. Specificitatea este că homeopatia este sigură. Chiar medicul îi propune pacientului o veritabilă ”strategie terapeutica” recomandand mai multe variante: consiliere terapeutică, igienă fizică şi psihică, antibiotice, analgezice etc. Homeopatia a devenit o ştiinţă complexă, făcând parte din „igiena vieţii”.
În PubMed, pubmed.gov este un motor de cautare şi stocare date cu caracter medical, o resursă gratuită dezvoltată şi susţinută de către Centrul Naţional de Informare Biotehnologie (NCBI) la Biblioteca Naţionala a Medicinei® (NLM) descoperim peste 5.200 de interogări ale cuvantului „homeopatie” doar în 2016.
Încă din cele mai vechi timpuri şi până în zilele noastre, medicamentele homeopatice au evoluat continuu, iar astăzi, ele se prezintă sub forme farmaceutice multiple: siropuri, granule şi globule, unguent sau geluri. Medicamentul homeopatic îşi are locul lui în cadrul ansamblului de mijloace terapeutice, un loc care îi apartine numai lui.
Astazi, medicamentul homeopatic poate fi administrat fără teamă, mai ales, nou-născuţilor, sugarilor, copiilor, femeilor însărcinate, vârstnicilor şi pacienţilor cu mai multe afecţiuni. De asemenea, acesta poate constitui un suport real şi în ameliorarea simptomelor altor afecţiuni sau în urma „tratamentelor grele”.
Homeopatia este o metodă terapeutică de prim rang, care oferă soluţii fiabile în multiple afecţiuni dintre care cele mai comune sunt: afecţiunile tractului respirator (rinite, rinoadenoidite, faringite, otite, amigdalite, traheite, traheo-bronşite, bronşite, pneumonii şi sinuzite). Adevarul este că orice afectare a aparatului respirator începe cu rinita; afecţiunile dermatologice, afecţiunile aparatului digestiv şi lista poate continua.
Homeopatia este pur şi simplu „une autre facon de soigner”.
Dr. Sorin Dan Cadar, Medic Specialist ORL, Presedinte al Asociaţiei Române de Homeopatie Clinică, Lector CEDH Franţa