Hernia de disc se poate trata prin ozonoterapie

1 2 jpg jpeg

Hernia de disc apare în momentul în care discul intervertebral se fisurează dinspre zona de mijloc spre periferie, astfel încât nucleul poate să migreze spre exterior, formând un sac hernial. De aceea, va face compresie pe rădăcinile nervoase, conducând la intensificarea durerii sau la parestezia membrelor. Dacă nu e tratată, afecţiunea poate să ducă la paralizia unui segment sau a unui membru, la pierderea controlului asupra unor funcţii fiziologice. Sunt 3 stadii ale acestei boli:

- Stadiul I – se resimte o senzaţie de iritare, durere şi amorţeală;

- Stadiul al II-lea – apar o senzaţie de compresie cu anestezie şi modificări de reflexe;

- Stadiul al III-lea – se ivesc imposibilitatea de a face anumite mişcări şi chiar paralizie. Terapia cu ozon are efect antiinflamator Pentru tratarea herniei de disc şi a afecţiunilor coloanei vertebrale, în general, pot fi folosite infiltraţiile locale cu ozon, cu acţiune antiinflamatoare, care contribuie la regenerarea ţesuturilor. „În fazele incipiente, se recomandă 10 şedinţe de ozonoterapie, cu o periodicitate săptămânală, prin infiltrarea unor cantităţi mici de ozon, subcutanat, în regiunile coloanei vertebrale cu probleme. Tratamentul va conduce la dispariţia contracturii musculare, a inflamaţiei şi a durerii. De asemenea, tratamentul trebuie însoţit şi de schimbarea stilului de lucru la birou, prin includerea unor pauze de 10 minute la fiecare oră pentru mobilizarea organismului şi realizarea unor exerciţii de stretching”, explică Dr. Mihai Băican, medic specialist traumatologie sportivă şi, totodată, specialist în ozonoterapie, şi adaugă: „Gândiţi-vă la terapia cu ozon ca la cantitatea de apă pe care trebuie s-o consumaţi zilnic pentru a vă hidrata şi a avea o stare bună. Aşa se întâmplă şi în cazul unui supliment de oxigen, de care avem nevoie nu doar pentru a supravieţui, ci pentru a trăi în cele mai bune condiţii şi la potenţialul maxim. Ozonoterapia ne poate îmbunătăţi calitatea vieţii, în special dacă mediul nostru de lucru ne predispune la o slabă oxigenare, iar stilul nostru de viaţă este unul sedentar, lipsit de orice fel de activitate fizică în aer liber”,. Info

În funcţie de stadiul herniei de disc, aceasta se poate trata printr-un program personalizat de terapii, ce poate include ozonoterapia, infiltraţiile MeaPlasma, cu plasmă proprie îmbogăţită în trombocite, recuperarea medicală prin exerciţii specifice de kinetoterapie, dar şi utilizarea unor mijloace moderne de fizioterapie, precum terapia Tecar sau laserul de înaltă putere.

Cele opt ore pe zi petrecute la birou afectează sănătatea multora dintre noi. O poziţie vicioasă poate conduce în timp la deformarea coloanei vertebrale, urmată de apariţia durerilor şi a unor afecţiuni de tipul lombalgiilor, herniilor de disc lombare sau cervicale.

Dr. Mihai Băican afirmă faptul că statul prelungit la birou conduce la apariţia contracturii musculare care va determina reducerea spaţiului intervertebral, generând stări de disconfort şi durere. Afectarea coloanei vertebrale poate fi cauzată şi de alţi factori precum statul îndelungat în picioare, ridicarea sau cărarea unor greutăţi, poziţia vicioasă atât în timpul mersului sau al alergării, cât şi atunci când stăm pe scaun, în bancă, la şcoală sau la birou.

Citeşte şi: Care este poziţia corectă la birou

Dr. Mihai Băican atrage atenţia asupra faptului că statul prelungit la birou afectează oxigenarea tuturor ţesuturilor: „Respirăm ineficient, creierul se oxigenează deficitar, iar acest lucru conduce la o serie întreagă de alte simptome: stare de oboseală, disconfort permanent şi aşa numitul brain fog. În această situaţie, ajută administrarea sistemică de ozon, prin recoltarea a 200 ml de sânge într-un recipient steril, adăugarea unui amestec de ozon şi oxigen de concentraţie şi calitate pură, şi reintroducerea acestuia în organism, pe cale venoasă. Prin această procedură, tot corpul beneficiază de „infuzia de oxigen” şi de efectele acestei terapii, care se traduc printr-o stare generală mai bună, dispariţia oboselii, îmbunătăţirea calităţii somnului, creşterea capacităţii de concentrare, deci un organism care are toate premisele necesare pentru a funcţiona optim”.