Grăsimea de pe burtă afectează oasele bărbaţilor

1 2 jpg jpeg

Studiile ştiinţifice în acest sens au aratat că grăsimea de pe burtă poate fi dăunătoare bărbaţilor, deoarece poate slăbi structura oaselor.

Astfel, oasele sunt mai predispuse să sufere fracturi.

Acest lucru se aplică doar la bărbaţii supraponderali, care au grăsime în special pe burtă. În cazul bărbaţilor care se luptă cu kilogramele în plus, dar au grăsimea distribuită „uniform“ în corp, riscul să le fie afectată osatura nu este atât de mare.

Cercetările anterioare au arătat că grăsimea de pe burtă este dăunătoare structurii osoase la femei. De aceea, atunci când s-a descoperit că bărbaţii obezi suferă frecvent din pricina fracturilor s-au început studiile pentru a descoperi care este cauza care duce la acest fenomen.

Rezultatele au fost surprinzătoare şi pentru oamenii de ştiinţă americani, care au în plan să mai facă experimente pe această direcţie, pentru ca rezultatul să fie unul sigur.

„Ceea ce am descoperit este că bărbaţii obezi cu grăsime pe burtă au oasele mult mai fragile decât obezii care au grăsimea distribuită uniform“, a declarat omul de ştiinţă Miriam Bredella, de la Spitalul General din Massachusetts.

Miriam Bredella colaborează şi cu specialiştii în radiologie de la Şcoala Medicală Harvard, SUA.

Cu toate acestea, rezultatele studiului nu scot la iveală cauza şi efectul acestui rezultat.

Dar, „bărbaţii trebuie să fie precauţi la excesul de grăsime de pe burtă, considerată a fi un factor de risc nu doar în probleme cardiace şi diabet, dar şi pentru degradarea osoasă“, a adăugat cercetătorul american.