Ghid de îngrijire după soare

1 2 jpg jpeg

Aplică un produs cu aloe vera

Chiar dacă ai folosit produse pentru protecţie solară, există posibilitatea ca pielea ta să aibă de suferit. Expunerea prelungită la radiaţiile la soare, la ore nepotrivite, aplicarea cremei de protecţie doar o singură dată pe zi pot determina înroşirea şi descuamara acesteia. Preventiv, este indicat să foloseşti produse puternic hidratante, special create pentru a fi folosite după plajă. Cele mai bune sunt cele care au în componenţa lor ingrediente precum aloe vera, cu efect regenerator.

Prepară-ţi un produs calmant

Un pas extrem de important pentru a preveni înroşirea pielii şi uscarea excesivă a acesteia este menţinerea unei hidratări optime. Dacă nu vrei să foloseşti o cremă din comerţ, prepară-ţi una chiar la tine acasă, din ingrediente naturale. Ai nevoie de o bază de 30 g cremă de gălbenele, la care adaugi 6 picături de ulei de trandafir, 8 picături de ulei de muşeţel şi 4 picături de ulei de lemn de santal. Amesteci bine şi aplici crema zilnic, imediat după duş. În cazul în care pielea este iritată după expunerea la soare, crema va avea un efect calmant şi regenerant.

Remedii antiînroşire

Cu siguranţă că în urma expunerii la soare îţi doreşti o piele de culoare arămie, nicidecum roşie şi iritată. Este recomandat să faci un duş cu apă călduţă sau rece, să eviţi hainele strânse care pot crea disconfort şi să consumi suficientă apă şi sucuri proaspete, bogate în vitamine. Ca remediu, poţi utiliza un amestec de 50 ml gel de aloe vera, 10 picături de ulei esenţial de muşeţel şi 7 picături de ulei esenţial de mentă. Aplică amestecul pe piele pe zonele afectate, cu mişcări uşoare, până este absorbit în totalitate.