Gesturile dau vedetele de gol

1 2 jpg jpeg

Mărgelatu’ gesticulează ca un… titan

Când îşi exprimă ideile, îndrăgitul actor Florin Piersic (76 de ani) gesticulează în­tr-un mod studiat, dovedind calităţi de actor profesionist.

„Comunicarea nonverbală este o cale de a spune lucruri despre el, chiar atunci când discursul verbal este în altă parte. Florin Piersic se foloseşte de gesturi ample, care exprimă grandoare, siguranţă şi dorinţă de aprecie­re. Mai mult, gesturile sale arată locul în care se poziţio­nează şi unde se simte confortabil. Este un titan şi gesturile sale slujesc acest lucru, spune Lena Rusti despre binecunoscutul actor.

Iuliana Tudor comunică emoţii

În cazul omului de televiziune Iuliana Tudor (34 de ani), „gestica sa funcţionează, uneori, ca un paratrăsnet care captează surplusul de emoţii şi le duce într-o direcţie în care să nu poată fi sabotat discursul

, crede psihologul Lena Rusti.

Iuliana Tudor ştie că, atunci când comunicarea nonverbală o depăşeşte pe cea verbală, apare un dezechilibru care poate obosi telespectatorul.

1 jpg jpeg

Dan Negru, un dinamism obositor

Moderatorul TV Dan Negru (40 de ani) s-a făcut cunoscut datorită hiperactivităţii pe care o manifestă în faţa reflectoarelor.

image

A gesticula este pentru Dan Negru parte semnificativă din modul său de a se exprima.

El are nevoie de tot corpul pentru a se spune pe sine şi ideile sale“, ne-a explicat Lena Rusti.

Însă dinamismul său poate deveni chiar obositor pentru un privitor care-şi doreşte să se deconecteze de la ritmul „pe repede-nainte“.

Lena Rusti, psihologul Click! Sănătate, este cu ochii pe vedete şi le analizează comportamentul

2 jpg jpeg