Genele false, periculoase pentru sănătate

2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă americani au descoperit că adezivii care se utilizează la aplicarea genelor false sunt periculoşi pentru sănătate, mai precis pot provoca umflarea ochilor sau chiar pierderea unui număr mare de gene, temporar ori definitiv.

Infecţiile şi alergiile oculare provocate de substanţele chimice conţinute de adezivii speciali pentru prelungirea genelor pot duce la apariţia unor boli oculare grave.

Potrivit cercetărilor, persoanele care nu se bucură de gene lungi din naştere, dar îşi doresc să pot flutura din gene iscoditor, trebuie să se gândească mai bine atunci când aleg un astfel de produs cosmetic.

Înainte de a apela la prelungirea genelor, se recomandă consultul unui specialist, pentru a evita alergiile nedorite şi chiar infecţiile care afectează corneea şi pleoapele.

Academia de Oftalmologie a raportat recent numeroase cazuri de pacienţi care au suferit infecţii şi reacţii alergice, în special la substanţa numită formaldehidă.

Genele false, periculoase pentru sănătate - Recomndari

Prin urmare, specialiştii americani recomandă prudenţă atunci când hotărăşti să foloseşti acest gen de produse cosmetice şi oferă următoarele sfaturi:

-întreabă un cosmetician ori un dermatolog despre riscurile la care te expui folosind lipiciul de aplicat prelungirile de gene false;

-asigură-te că te-ai spălat bine pe mâini înainte de a aplica adezivul şi, dacă apelezei la ajutorul unui estetician pentru acest serviciu, ai în vedere igiena persoanei şi dacă s-a spălat bine înainte pe mâini.

-întreabă ce adeziv foloseşte cosmeticianul, mai precis ce ingrediente conţine lipiciul pentru gene false.

Dacă te confrunţi cu iritaţi ale ochiului, umflături şi alte reacţii alergice la nivelul pleoapelor şi a ochiului mergi imediat la medic.