Fundaţia ”Academician Marin Voiculescu” a acordat premiile de excelenţă

1 2 jpg jpeg

Pentru al şaptelea an consecutiv, Fundaţia ”Academician Marin Voiculescu” a acordat la începutul lunii decembrie premiile de excelenţă ca o recunoaştere a celor care îşi desfăşoară sau şi-au desfăşurat activitatea în domeniul medical, în diferite specialităţi.

Gala a fost prezidată de doctorul Mihai Voiculescu, fiul academicianului Marin Voiculescu şi preşedintele Fundaţiei (foto).

Cei care au înmânat premiile sunt personalităţi importante ale momentului: fostul senator Mircea Ionescu Quintus, soprana Mariana Nicolesco, foştii premieri Călin Popescu Tăriceanu şi Petre Roman şi fostul ministru al educaţiei Ecaterina Andronescu.

Au fost premiaţi medici renumiţi în ţară, precum Alexandru Oproiu, formatorul şcolii moderne de gastroenterologie şi hepatologie din România, şi Laura Iliescu, de la Centrul de Medicină Internă din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Şi fostul ministru al sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a primit un premiu de excelenţă din partea Fundaţiei ”Academician Marin Voiculescu”, pentru începerea reformei sănătăţii şi pentru programul de evaluare a stării de sănătate a populaţiei din anul 2008.

De asemenea, şi actualul ministru al sănătăţii, Ladislau Ritli, s-a numărat printre cei premiaţi la începutul lunii decembrie, dar şi Irina Marin Cajal, fiica fostului conducător al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti.