Fructul care ţine sub control glicemia

1 2 jpg jpeg

Iată de ce este bine să incluzi perele în alimentaţia zilnică:

Sunt bogate în fibre şi ţin sub control glicemia

Pereţii sunt sursă importantă de fibre şi oferă zilnic 25-30 de grame. Fibrele au calorii digerabile zero şi ajută la menţinerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. În plus, fibrele sunt foarte bune în procesul de eliminare a toxinelor acumulate în organism.

Îmbunătăţesc digestia

Datorită conţinutului ridicat de fibre, perele sunt bune pentru persoanele care se confruntă cu constipaţia. Perele oferă 18% din necesarul zilnic de fibre, care ajută procesul de digestie. În plus, substanţele nutritive din fruct luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi şi previn cancerul de colon şi alte afecţiuni.

Accelerează procesul de pierdere în greutate

Pereţii sunt fructe cu conţinut scăzut de calorii şi conţin zaharuri naturale. O singură pară are doar 100 de calorii, ceea ce este suficient pentru o persoană care ţine dietă şi care o mănâncă ca gustare între două mese (mic-dejun/prânz sau prânz/cină). Include perele în alimentaţia ta dacă încerci să slăbeşti, deoarece astfel îi oferi corpului fibrele şi substanţele nutritive (energia) de care are nevoie.

Citeşte mai multe pe această temă AICI