Fructele care au grijă de sănătatea creierului

1 2 jpg jpeg

Explicaţia specialiştilor este una simplă: unul dintre compuşii din fructe este cel care poate să îmbunătăţească activitatea creierului şi să oferă protecţie împotriva Alzheimerului.

Bine de ştiut este că aceste fructe au un rol important în prevenirea bolii, chiar dacă persoana nu ia preventiv un medicamente în acest sens.

În cadrul studiului, cercetătorii de la Universitatea din Cincinnati (SUA) au analizat starea de sănătate a 47 de femei şi bărbaţi, cu vârsta medie de 68 de ani, care erau diagnosticaţi cu insuficienţă cognitivă uşoară (manifestată frecvent prin pierderi uşoare de memorie).

În primă fază, o parte dintre participanţi au primit o pudră placebo, în timp ce ceilalţi una pe bază de afine uscate, pe care le-au luat zilnic, timp de patru luni.

În paralel, voluntarii au fost supuşi la începutul şi sfârşitul studiului la mai multe teste care le-au verificat abilităţile cognitive.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că participanţii din cel de-al doilea grup, cei care au consumat pudră de afine, au obţinut valori mai mari la teste şi aveau o capacitate cerebrală mai bună.

„S-au observat mai multe îmbunătăţiri în ceea ce priveşte funcţiile creierului la voluntarii care au consumat pudră obţinută din afine uscate. Mai mult, scanările cerebrale au arătat că aceştia aveau şi o mai bună activitate a creierului, spre deosebire de ceilalţi voluntar“, a afirmat Robert Krikorian, cercetător în cadrul Universităţii din Cincinnati.

Specialiştii sunt de părere că aceste beneficii se datorează antocianilor din fructe, substanţe care se găsesc în cantitate mare în fructele de pădure.