Frica de căsătorie – boala ultimelor generaţii

1 2 jpg jpeg

De câteva generaţii, oamenii nu se mai grăbesc să se căsătorească şi să facă bebeluşi. Ei vor carieră şi implicit mulţi bani. Pe locul 2 pentru aceştia ar fi distracţia, nopţile pierdute şi aventurile. Mulţi bărbaţi şi multe femei se gândesc astfel: „ce să mă leg la cap?“.

De ce se tem tinerii

Dacă unele persoane totuşi îşi asumă o relaţie, ei preferă să trăiască în concubinaj pentru că, dragostea şi reuşita unei relaţii nu sunt date de actele semnate la primărie. Totuşi multe fete încă se visează mirese, dar partenerii lor nu se grăbesc să le ceară în căsătorie. Bărbaţilor le este frică să se stabilească la casa lor, iar unora le place să umble din floare în floare. Unii încă nu s-au maturizat, alţii poate nu şi-au găsit aleasa, iar alţi bărbaţi se simt încă adolescenţi fără griji. Persoanele de sex masculin se tem că odată ce se vor căsători vor intra sub papucul nevestei şi nu vor mai avea voie să meargă şi ei cu băieţii la bere sau să joace fotbal pentru că vor avea obligaţii: curăţenie, cumpărături. De asemenea, unele soţii încep după ce s-au măritat să se neglijeze sau devin arţăgoase.

Modele greşite

Acum, pentru că totul este permis, iar presa şi televiziunile vuiesc de modele feminine care mai de care mai siliconate şi mai dezbrăcate s-a produs o dezinhibare generală şi totul e la îndemâna oricui. Mulţi nu mai au valori morale şi trăiesc fără aşteptări pe termen lung, preferând în special distracţia, relaţiile pasagere bazate mai mult pe sex. Pentru că oamenii sunt bombardaţi zilnic cu prost gust (kitsch), superficialism şi non-valoare, fiecare ia din această pleiadă de factori ceea ce îi place, ceea ce i se potriveşte. Dacă cei mici sunt crescuţi având astfel de valori, ei pot ajunge dacă nu-s traşi de mânecă la fel.

Familia

Unele persoane e posibil să fi avut o copilărie nefericită din cauza părinţilor. Din acest motiv ei nu au avut de unde să înveţe ce înseamnă să iubeşti şi să fii iubit. Au căpătat astfel tot felul de frici, una fiind să nu li se întâmple şi lor la fel. Lipsa de încredere în ei şi în viitor i-au făcut să le fie teamă să ia decizii, cum ar fi mutatul cu partenerul de viaţă sau chiar căsătoria.

Iubirea

Tinerii din ziua de azi confundă atracţia de tip fizic cu îndrăgosteala, şi, mai grav, chiar cu iubirea. Ştirile despre vedetele autohtone ori de peste ocean reprezintă pentru unii modele de viaţă ale societăţii. Astfel, ei nu sunt deloc pregătiţi să aibă o relaţie normală, pe termen lung, ca să nu mai vorbim de căsătorie. La orice problemuţă, discuţie în contradictoriu, mulţi dau bir cu fugiţii şi nu luptă pentru relaţie. Egoismul, lipsa devotamentului, necomunicarea şi lipsa de afecţiune şi de respect faţă de partener sunt doar câteva din cauzele despărţirilor.

Infidelitatea, abuzul, relaţiile bazate pe sex sunt la ordinea zilei. Când au tot ce vor în jur şi e atâta ofertă, de ce să stea cu o singură persoană? Femeile din ziua de azi nu mai visează la prinţul din poveste ci la milionarul bătrân, însurat, burtos şi chelios care să le întreţină. Bărbaţii vor fete cât mai tinere pe care să le prostească. Femeile care ştiu ce vor nu se lasă duse cu vorba de Don Juani.

Cum ştii că ţi-ai găsit ursitul

Cei care şi-au găsit deja marea dragoste spun că pur şi simplu simţi din prima dacă e jumătatea ta. Ni se recomandă să nu luăm decizii atât de importante precum căsătoria sub impulsul de moment. Atracţia fizică, îndrăgosteala se duc în timp dacă nu se ţine aprinsă flacăra pasiunii. După ce dispar acestea, dacă nu există încredere, respect, comunicare, dorinţa de a-l face pe cel de lângă tine fericit şi de a-l ajuta de fiecare dată când dă de greu, atunci s-ar putea să nu mai rămână nimic. Trebuie să ştii că poţi discuta orice cu acea persoană şi că te poţi baza pe ea indiferent de circumstanţele vieţii.