Folosirea biberoanelor mai mari asociată cu excesul de greutate

2 jpg jpeg

Pentru a vedea care este legătura dintre dimensiunea biberoanelor, cantitatea de lapte consumată şi riscul de apariţie a excesului ponderal, specialiştii au urmărit dimensiunea biberoanelor pe care le foloseau mai mulţi bebeluşi (386) încă de la vârsta de două luni.

Dintre copiii care au participat la cercetare, aproximativ 45% erau hrăniţi cu lapte formulă, restul primind lapte matern. Ulterior, cercetătorii le-au examinat greutatea bebeluşilor când au împlinit vârsta de 6 luni.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că cei care fost hrăniţi din biberoane mai mari au câştigat mai mult în greutate, mai exact cu aproximativ 500-700 de grame în plus.

„Fiecare bebeluş este diferit, însă în cele mai multe dintre cazuri ei iau încă din cea de-a doua lună de viaţă câteva zeci de grame în greutate de fiecare dată când sunt hrăniţi. Ceea ce am observat în urma cercetării este că folosirea biberoanelor de dimensiuni mai mari atunci când hrănim bebeluşii poate face ca şi cantitatea de lapte consumată să ajungă treptat să fie tot mai mare. Astfel, riscul de apariţie a excesului de greutate este tot mai ridicat, iar acest lucru poate avea implicaţii când vine vorba de sănătate în primii ani de viaţă“, a precizat medicul pediatru Charles Wood, cercetător în cadrul Universităţii de Nord din Carolina.