Femeile cu corp în formă de pară nu sunt protejate de bolile cardiace

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă americani au răsturnat mitul, în urma unei descoperiri controversate, care le va pune pe gânduri pe femeile care acumulează resurse de grăsime în partea de jos a corpului.

Studiile ştiinţifice au arătat că femeile care se îngraşă mult în zona posteriorului secretă niveluri anormale de două proteine specifice. Acestea sunt cunoscute pentru riscul de a cauza boli de inimă şi diabet zaharat.

Persoanele care au constituţie în formă de măr, adică cele care adună grăsime de la mijloc în sus, au crezut multă vreme că sunt mai predispuse complicaţiilor cardiace, spre deosebire de persoanele care acumulează resurse de grăsime în partea de jos a corpului.

Acum, însă, oamenii de ştiinţă susţin că au răsturnat şi acest mit, iar persoanele cu corp în formă de pară sunt la fel de expuse bolilor de inimă, precum sunt cele cu constituţie în formă de măr.

Oamenii de ştiinţă americani, coordonaţi de doctorul Ishwarlal Jialal, de la “UC Davis”, din California, SUA, au descoperit că grăsimea “stocată” în zona posterorului secretă niveluri anormale de proteine specifice, care pot provoca inflamaţii şi rezistenţa la insulină, factori de risc care în timp pot duce la boli de inimă şi la dabet de tip II.