Faţete dentare ceramice (P)

1 2 jpg jpeg

Claudia este unul din pacienţi Dentcof, clinica stomatologică specializată pe estetică dentară şi implant dentar. Consultaţia

Când vine vorba de faţete dentare, tratamentul Claudiei este planificat cu Digital Smile Design. În prima sedinţă se fac poze, radiografii, se iau amprente pentru model de studiu şi discutăm cu Claudia despre ce îşi doreşte de la zâmbetul ei. Totul durează în jur de 45 minute.

Pornind de la pozele de portret, vom defini digital armonia ideală a zâmbetului şi proporţiile acestuia. Această informaţie este preluată de tehnician care va face un model din ceară, cu viitorul zâmbet.

Acesta este amprentat şi transferat în şedinţa de planificare direct în gura Claudiei, peste dinţii ei. Putem observa în această fază o machetă a rezultatului final, facem modificări dacă e cazul şi obţinem acordul Claudiei pentru design-ul propus.

Tratamentul

Tratamentul e simplu. Preparaţiile pentru faţete sunt minime (0.4 - 0.5 mm). Se fac sub control microscopic. Se ia apoi amprenta şi se pun provizoriile. Totul durează în jur de 2 ore. 5 zile mai târziu noile faţete dentare sunt gata a fi cimentate.

Cimentarea este o manoperă de fineţe, fiecare faţetă fiind cimentată individual. Se fac mici finisaje şi zâmbetul Claudiei este schimbat. Ea este schimbată. E obosită după tratament, dar e luminoasă şi veselă. E expresivă şi e fericită.

Faţete dentare, smile design - Dr. Florin Cofar (Dentcof)

tehnician dentar - Edson da Silva (Sao Paulo, Brazilia )

KPG - Maria Macarescu (Dentcof)

Despre Dentcof

Clinica stomatologică cu servicii complete, specializată pe reabilitări estetice complexe şi implanturi dentare. Peste 20 de ani de tradiţie în rezultate clinice şi referinţe de excepţie.