Fasolea ar putea fi recomandată în diabet
Cercetătorii canadieni de la Spitalul „Michael“ din Toronto au făcut un studiu privind consumul de fasole şi de linte şi au descoperit beneficii surprinzătoare aduse de aceste legume persoanelor care suferă de diabet.
Potrivit datelor din cercetare, o ceaşcă de fasole sau de linte consumată zilnic de diabetici îi poate ajuta să ţină sub control nivelul zahărului din sânge.
De asemenea, fasolea poate reduce riscul de a suferi din pricina atacurilor de cord sau a acidentelor vascular cerebrale, se mai arată în studiul publicat în jurnalul „Arhivele de Medicină Internă“ din Toronto.
În experiment, cei 121 de participanţi diabetici au consumat timp de trei luni meniuri bazate pe fasole. După această perioadă de timp, s-a constatat că riscul persoanelor cu diabet de a se îmbolnăvi de inimă a scăzut de la 10.7% la 9.6%.
„Legumele sunt surse excelente de proteine şi se ştie că proteinele au tendinţa de a reduce glucoza din sânge şi de a scădea presiunea sangvină“ explică specialistul canadian David Jenkins.