Făină albă creşte riscul de diabet! Iată ce contraindicaţii mai are!

1 2 jpg jpeg

Făina albă este extrasă din două componente principale: tărâţe şi germeni. Tărâţele conţin fibre care se găsesc în majoritatea cerealelor. Mai mult, studiile arată că acidul folic, care este adăugat în făina albă, poate avea un impact nociv asupra sănătăţii.

Nu este sursă de elemente nutritive

În timpul prelucrării făinei albe, mai întâi sunt îndepărtate tărâţele. Apoi, germenul care conţine aproximativ 76% din vitamine şi minerale este, de asemenea, eliminat. Mai mult, 97% din fibrele dietetice, 50% din calciu şi 70% din fosfor se pierd în procesul de rafinare.

Conţine bromat de potasiu

Bromatul de sodiu este un oxidant puternic cunoscut pentru faptul că deteriorează celulele. În plus, compusul este considerat unul de categorie cancerigenă 2B, fiind interzis în majoritatea ţărilor dezvoltate.

Citeşte mai multe pe această temă AICI