Fă sport în siguranţă! 3 paşi simpli de urmat de la Futuro™ (P)

1 2 jpg jpeg

1. Acordă o importanţă deosebită suprafeţei pe care urmează să faci sport

În funcţie de alegerea ta, antrenamentul poate fi eficient sau se poate termina afectându-ţi sănătatea. Este recomandată evitarea betonului. Restul suprafeţelor sunt în regulă, dar antrenamentul trebuie adaptat în funcţie de ele.

2. Alege încălţăminte potrivită astfel încât să ai parte de toată susţinerea necesară articulaţiilor în timpul efortului

Încălţămintea destinată sportului ar trebui să te ajute să calci corect în cazul unei deficienţe anatomice, să-ţi acorde suport pentru încheieturi şi să fie comodă.

3. Apelează pentru un plus de siguranţă, suport şi confort la orteze

Asigură-te că ortezele pe care le alegi sunt proiectate de specialişti - fizioterapeuţi, medici specialişti şi ingineri proiectanţi – doar aşa poţi fi sigur că nu îţi dăunează în timpul efortului. Atunci când te decizi asupra ortezelor, cele mai importante aspecte sunt susţinerea corecta, confortul şi ergonomia pe care acestea le oferă. Materialul este şi el foarte important, fiind mereu contact cu pielea.

Recomandăm alegerea ortezelor fabricate din materiale de calitate. 3M a folosit cercetările ştiinţifice ale specialiştilor pentru a crea gama Futuro™. În cadrul gamei poţi găsi produse care îţi susţin articulatiile principale ale corpului , precum genunchii, spatele, gleznele, încheieturile mâinilor, cotul şi gâtul.

Cele mai importante beneficii oferite de gama Futuro™ sunt nivelul optim al căldurii, compresia şi propriocepţia. Prioceptia este perceptia inconstienta a miscarii si orientarii spatiale venita de la stimuli din organism. Este practic simtul care indica daca corpul se misca in directia dorita.

Menţinerea căldurii in zona protejata este importantă deoarece în acest fel circulaţia se îmbunătăţeşte şi creşte activitatea metabolică. Compresia optima previne acumularea lichidelor în muşchi, ceea ce amelioreaza durerea şi creşte rezistenţa la efort.

2 jpg jpeg

Cu ortezele Futuro™ prioreceptorii sunt stimulaţi la nivel optim, astfel se îmbunătăţeşte condiţia organismului şi coordonarea muşchilor. Ortezele Futuro™ sunt folosite de mulţi sportivi de performanţă pentru a-şi depăşi limitele dar si pentru a-si desfasura activitatea în siguranţă. Unul dintre campioni este Javier Gomez Noya, de 5 ori campion mondial al Triatlonului Internaţional Union, devenit incepand cu acest an si ambasador al marcii Futuro™.

Descoperiti mai mult informatii valoroase pentru un stil de viata sanatos, cat si detalii despre ortezele Futuro™ pe www.futuro.3m.ro. Intreaba-ti farmacistul despre cum te poti proteja sau recupera dupa un accident cu ortezele Futuro™, produsele fiind disponibile in farmacii. Alege-le şi vei avea de partea ta un aliat de încredere în depăşirea limitelor!

2 jpg jpeg