Evităm treburile casnice, ne alegem cu kilograme în plus

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Carolina de Sud, SUA, au făcut cercetări amănunţite, pentru a putea afla de ce numărul reprezentantelor sexului frumos, care suferă din pricina kilogramelor în plus, este în creştere, deşi trăim în secolul tehnologiei şi al informaţiei.

Explicaţia experţilor americani este logică, dacă stăm să ne gândim la toate aparatele care au luat locul cu succes activităţilor casnice, cum ar fi frecatul podelelor sau măturatul.

Cercetătorii sunt de părere că tot mai multe femei duc un stil de viaţă modern, care din păcate este asociat cu stilul de viaţă sedentar.

Din studii, oamenii de ştiinţă au aflat că femeile contemporane ard cu 360 de calorii pe zi mai puţin decât mamele lor, la aceeaşi vârstă.

În anul 1965, soţiile îşi petreceau aproximativ 27 de ore pe săptămână gătind în bucătărie, curăţând şi spălând vase şi rufe, spre exemplu.

În prezent, însă, femeile îşi pierd doar 13,3 ore pe săptămână cu activităţile casnice.

„Am analizat 91 de activităţi diferite, cum ar fi mersul la sala de sport, plimbatul câinelui, şi am observat că singurele care influenţează arderea caloriilor sunt treburile casnice“, a declarat Edward Archer, coordonatorul studiului.

Omul de ştiinţă precizează că din aceste cercetări nu ar trebui trasă concluzia ca femeile să se ocupe mai mult timp de treburile casnice, ci că acestea ar putea integra activitatea fizică în programul de zi cu zi.

„De modul cum îţi petreci ziua depinde sănătatea ta. De modul cum îţi petreci ziua depinde sănătatea generaţiilor viitoare“, a conchis Archer.